Page 164 - Bidbook
P. 164

 SLADJANA MIJATOVIC
Manager Duurzaamheid
BPD (Bouwfonds Property Development) wil vooroplopen met duurzame gebiedsontwikkeling. Voor ons gaat duurzame gebiedsontwikkeling naast milieu over sociale, ruimtelijke en economische waarde. People, planet en prosperity zijn voor ons daarom het logische vertrekpunt om wijken te ontwikkelen waar mensen zich thuis voelen, nu en in de toekomst. Onze duurzaamheidsstrategie
is gebouwd op vier pijlers: energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit en gezondheid. Daar kunnen wij als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland het grootste verschil maken, zowel op het niveau van de woning, de wijk als de regio.
Wij geloven dat de basis voor verduurzaming bestaat uit
het faciliteren en mobiliseren van bewoners. Dat doen we bijvoorbeeld met Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Een proeftuin waar, nog voor er ontwikkeld en gebouwd gaat worden, al wordt geëxperimenteerd met een duurzame manier van leven. We stimuleren dat bewoners van de nieuwe woonwijk bewust anders gaan wonen: collectief energie opwekken, samen het beheer van de groene openbare ruimte organiseren en gebruik van elektrische deelauto’s en -fietsen. Door zo samen met bewoners én partners duurzame leefomgevingen te creëren, willen we ons onderscheiden in onze gebiedsontwikkelingen, in projecten en in onze eigen bedrijfsvoering. Altijd gericht op het behalen van concrete resultaten.
BPD
 Gebiedsontwikkeling gericht op het
behalen van duurzame resultaten
 DGBC | Bidbook 2019 163
           www.bpd.nl
    162   163   164   165   166