Page 102 - Bidbook
P. 102

 JAN VAN NOORDENNE
Sustainability & Building Innovation Manager
Kennis delen met elkaar is alles. Want, waarom moeillijk doen als het samen kan? Merin heeft het afgelopen jaar en in verschillende voortrajecten een hoop kennis en data verzameld en staat open voor partnerships om dit verder te delen.
De belangrijkste thema’s voor onze organisatie zijn het voor een groot deel zelfvoorzienend zijn in hernieuwbare energie met daarnaast het bewerkstelligen van fossiele energiereductie door onder andere het implementeren van slimme innovatieve systemen. Een bijzondere samenwerking met energie- leverancier NUON zag in 2018 het daglicht. Met de in totaal circa 33.000 zonnepanelen die Nuon aan Merin levert, is een van de grootste zonnedakprojecten tot nu toe in Nederland werkelijkheid geworden. De totale oppervlakte is te vergelijken met twaalf voetbalvelden. De panelen worden geplaatst op negen gebouwen van Merin verspreid over het land en gaan
9 MW (te vergelijken met het jaarlijkse verbruik van 2600 huishoudens) aan stroom leveren.
Wij streven naar gebouwen waar mensen gelukkig, gezond en succesvol naar hun werk kunnen gaan. Deze ambitie gecombineerd met onze vooruistrevende rol als Thought Leader en kennisdeler, maakt dat Merin graag in gesprek gaat met alle partners in Nederland op het gebied van verduurzaming van gebouwen.
MERIN
 Duurzaamheid, wel denken maar
vooral doen
 DGBC | Bidbook 2019 101
        www.merin.nl
       100   101   102   103   104