Talkshow Green Talks (woe)

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vandaag ontvangen we: Peter Glas, Deltacommissaris, Marcel Beukeboom, klimaatgezant, Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Rotterdam en Medy van der Laan, Voorzitter van Energie-Nederland. 

Over Green Talks

DGBC maakt van maandag tot en met donderdag een talkshow onder de noemer Green Talks. Deze talkshow van maximaal een uur wordt uitgezonden tussen 13.15 - 14.15 uur. De talkshow is zonder publiek en wordt opgenomen in Circl Amsterdam. Uiteraard kun je deze live volgen op DGBW-online.

Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gaan we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Vandaag te gast:

Marcel Beukeboom
Speciaal gezant klimaat

Arnoud Molenaar
Chief Resilience Officer Rotterdam
Peter Glas
Deltacommissaris

Medy van der Laan
Voorzitter van
Energie-Nederland

KLIK HIER VOOR ALLE TALKSHOWS OP EEN RIJ

Aanmelden voor DGBW-online

Om de talkshow DGBW Green Talks te bekijken moet je (eenmalig) geregistreerd zijn als bezoeker voor DGBW-online. Registreren als bezoeker kan via de deze pagina. Met deze registraties kan je alle activiteiten op DGBW-online bezoeken.

Onderdeel van jubileumeditie Dutch Green Building Week

De talkshow Green Talks maakt onderdeel uit van de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week. De tiende editie van de week vindt plaats van 21 september tot en met 25 september. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) en haar partners Nederland internationaal op de kaart zal zetten. 

Ga naar de jubileumeditie Dutch Green Building Week


Marcel Beukeboom

Marcel Beukeboom is sinds november 2016 Klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden. Als thematisch ambassadeur vertegenwoordigt hij het Koninkrijk wanneer er internationaal over klimaat gesproken wordt. In Nederland is hij het boegbeeld van het Nederlandse klimaatbeleid en betrokken bij de uitvoering hiervan, onder meer in het kader van de Klimaat- & Energie Agenda. Hiervoor werkte hij bijna 20 jaar in de diplomatie in binnen- en buitenland, voor verschillende ministeries.


Arnoud Molenaar

Arnoud Molenaar is Chief Resilience Officer van de gemeente Rotterdam. Na zijn studie aan de Universiteit van Utrecht en het behalen van een graad in fysische geografie, begon hij zijn carrière met verschillende ambitieuze stageplaatsen en banen in Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Nederland. In 2008 werd hij benoemd tot manager van het ambitieuze programma Rotterdam Climate Proof. In dat kader heeft hij het internationale Connecting Delta Cities netwerk geïnitieerd als onderdeel van de C40, werd hij regiocoördinator binnen het Nederlandse onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat en was hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de Rotterdamse Adaptatiestrategie.

In september 2014 werd hij benoemd tot Chief Resilience Officer van de gemeente Rotterdam ondersteund door de Rockefeller Foundation. In 2016 lanceerde hij de Rotterdam Resilience Strategy. Onder zijn leiding werd in Rotterdam het Global Centre of Excellence for Climate Adaptation gelanceerd.


Peter Glas

Peter Glas studeerde Biologie en Nederlands recht in Leiden. Hij was in de periode 1983-1989 werkzaam als onderzoeker-consultant bij het Waterloopkundig Laboratorium (WL|Delft Hydraulics) te Delft. Van 1989 tot 1991 werkte hij als senior beleidsambtenaar bij het Directoraat Generaal Milieu van VROM. Daarna keerde hij terug naar WL|Delft Hydraulics (nu Deltares), aanvankelijk als regiomanager Centraal en Oost Europa, later in lijnfuncties. Per 1 maart 2003 werd hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot watergraaf van Waterschap De Dommel. In de periode 2004-2015 was hij daarnaast lid van het bestuur van de Unie van Waterschappen, waarvan 2010-2015 als landelijk voorzitter. Sinds 2013 is hij internationaal voorzitter van het OECD Water Governance Initiative. Sinds 1 januari 2019 is Peter Glas deltacommissaris.


Medy van der Laan

Medy van der Laan is voorzitter van Energie-Nederland, de brancheorganisatie van energiebedrijven. De energiesector staat voor de indrukwekkende opgave om de transitie naar een CO2 vrije toekomst in 2050 te realiseren, waarbij tevens een belangrijke rol wordt vervuld bij de oplossingen in andere sectoren. Verder heeft Medy van der Laan een aantal nevenfuncties. Zo is zij o.a. onafhankelijk voorzitter van de Stichting Nationaal Luisteronderzoek en toezichthouder bij de Stichting Berenschot Beheer. Eerder was Medy toezichthouder bij de Consumentenbond en Medisch Spectrum Twente. 

In de periode 2003 - 2006 was zij staatssecretaris voor Cultuur en Media. Medy is daarvoor 12 jaar in diverse beleids- en managementfunctie werkzaam geweest bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Medy heeft Rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Talkshow with Peter Glas, Delta Commissioner, Marcel Beukeboom, climate envoy, Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Rotterdam and Medy van der Laan, Chairman of Energy Netherlands.

Marcel Beukeboom
Climate envoy

Arnoud Molenaar
Chief Resilience Officer Rotterdam
Peter Glas
Delta commissioner

Medy van der Laan
Chairman of Energy Netherlands

For our english speaking visitors

So that non-Dutch-speaking visitors can also enjoy the DGBW-online, some sessions and activities will be recorded and later broadcasted with English subtitles. The re-broadcast of this session will be on thursday september 24th 5.15 pm - 6.00 pm in DGBW-online.

Visit DGBW-Online

To participate in this DGBW Session you must be registered as a visitor of DGBW-online. You can register as a visitor via the registration link.

Gerelateerd nieuws

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen

DGBW: doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen

DGBW: Gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: Gezond bewegen in (hoge) gebouwen