Talkshow Green Talks (do)

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vandaag ontvangen we Marjan Minnesma, directeur Urgenda, Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance Nederland en Mathijs Bouwman, econoom en journalist.

Over Green Talks

We maken van maandag tot en met donderdag een talkshow onder de noemer Green Talks. Deze talkshow van maximaal een uur wordt uitgezonden tussen 13.15 - 14.15 uur. De talkshow is zonder publiek en wordt opgenomen in Circl Amsterdam. De talkshow kun je live volgen op DGBW-online. 

Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gaan we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Vandaag te gast

Mathijs Bouman
Econoom & journalist

Marjan Minnesma
Directeur Urgenda

Peter Göbel
Algemeen Directeur
ING Real Estate Finance Nederland

KLIK HIER VOOR ALLE TALKSHOWS OP EEN RIJ

Aanmelden voor DGBW-online

Om de talkshow Green Talks te bekijken moet je (eenmalig) geregistreerd zijn als bezoeker voor DGBW-online. Registreren als bezoeker kan via de deze pagina. Met deze registraties kan je alle activiteiten op DGBW-online bezoeken.

Onderdeel van jubileumeditie Dutch Green Building Week

De talkshow Green Talks maakt onderdeel uit van de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week. De tiende editie van de week vindt plaats van 21 september tot en met 25 september. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) en haar partners, Nederland internationaal op de kaart zal zetten. 

Ga naar de jubileumeditie Dutch Green Building WeekMathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z,  De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night  en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Mathijs Bouman is sinds november 2017 de vaste commentator rond economische thema’s in Nieuwsuur. Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”


Marjan Minnesma

Marjan Minnesma studeerde bedrijfskunde, filosofie en rechten. Ze werkte voor de Nederlandse overheid in Centraal-Europa aan projecten voor energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, van Albanië tot Estland. Ze was campagneleider bij Greenpeace Nederland en werkte tien jaar aan verschillende universiteiten. Samen met haar mededirecteur prof. Rotmans van het Institute for Transitions (Drift) van de Erasmus Universiteit richtte ze Urgenda op, als actieorganisatie voor innovatie en duurzaamheid om de benodigde transities te realiseren. Urgenda werkte vooral aan oplossingen, van het organiseren van het eerste collectieve inkoopinitiatief voor zonnepanelen (burgers kopen 50.000 panelen tegelijk) tot de introductie in Nederland van de eerste in serie geproduceerde elektrische auto. Omdat er echter meer snelheid nodig was, bracht ze de regering samen met bijna 900 burgers voor de rechter om meer actie te eisen en te winnen


Peter Göbel

Peter Göbel is Algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland, directeur België en lid van het Global REF MT. Onder zijn leiding introduceerde ING REF in 2016 een duurzaam 5-stappenplan. Ook ontvingen de vastgoedklanten van de financier een brief waarin staat dat zij een verduurzamingsplan bij ING dienden aan te leveren voor hun kantoor- en bedrijfspanden. Indien zij dit niet doen, zal ING REF geen verlenging van de bestaande financieringen verstrekken. In 2023 wil ING alleen nog ‘groene’ panden in portefeuille hebben. Naast deze maatregelen is Göbel al langer actief om klanten te ondersteunen bij het verduurzamen van panden. Dat gebeurt onder andere door het bieden van rentekortingen, financieringsarrangementen, het overnemen van kosten voor labelen van panden en subsidieadvisering.


Talkshow with Marjan Minnesma, director Urgenda, Peter Gobel, CEO ING Real Estate Finance and Mathijs Bouwman, economist and journalist.

Mathijs Bouman
Economist & journalist

Marjan Minnesma
Director Urgenda

Peter Göbel
Head of ING Real Estate Finance Nederland

For our english speaking visitors

So that non-Dutch-speaking visitors can also enjoy the DGBW-online, some sessions and activities will be recorded and later published with English subtitles. We will edit the recordings and distribute them via our Youtube channel from next week on. 

Visit DGBW-Online

To participate in this DGBW Session you must be registered as a visitor of DGBW-online. You can register as a visitor via the registration link.

Gerelateerd nieuws

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen

DGBW: doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen

DGBW: Gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: Gezond bewegen in (hoge) gebouwen