DGBW Session: Inspiratiesessie - “De weg naar Paris Proof: ING & Vattenfall”

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

In deze live sessie spreken Jorieke Ammerlaan (Vattenfall) en Hein Wegdam (ING) over de samenwerking die o.a. heeft geleid tot de bouw van een zonnepanelenpark in Diemen.

ING heeft voor haar bestaande panden (huur en in eigendom) een pad uitgestippeld om in 2030 al Paris Proof te zijn, en haar nieuwe hoofdkantoor Cedar is natuurlijk al gebouwd volgens de nieuwe normen. Samen met Vattenfall werkt ING aan het energie neutraal maken van haar gebouwen o.a. door het plaatsen van zonnepanelen.

 

Vattenfall wil het mogelijk maken fossielvrij te leven binnen één generatie. Voor haar eigen vastgoed wil Vattenfall dat alle gebouwen in 2040 Paris Proof zijn, tien jaar eerder dan het Klimaatakkoord voorschrijft. Daarnaast zoekt Vattenfall ook de samenwerking op met partners: een mooi voorbeeld is de samenwerking met ING.

Sprekers tijdens deze DGBW Session

Jorieke Ammerlaan
Vattenfall

Hein Wegdam
ING Real Estate Finance

Anouk IJfs
Vattenfall

De voertaal van deze DGBW Session is Nederlands.​​​​​​​​​​​​​​

Aanmelden voor DGBW-online

Om de DGBW Session te bekijken moet je (eenmalig) geregistreerd zijn als bezoeker voor DGBW-online. Registreren als bezoeker kan via de deze pagina. Met deze registraties kan je alle activiteiten op DGBW-online bezoeken.

Onderdeel van jubileumeditie Dutch Green Building Week

Deze activiteit is onderdeel van de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week. De tiende editie van de week vindt plaats van 21 september tot en met 25 september. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) en haar partners Nederland internationaal op de kaart zal zetten. 

Ga naar de jubileumeditie Dutch Green Building Week

Jorieke Ammerlaan

Jorieke Ammerlaan is Sector Lead Real Estate bij energieleverancier Vattenfall. Hier is ze verantwoordelijk voor een commercieel team dat zich elke dag inzet om vastgoed Nederland te voorzien van duurzame oplossingen en energie. Vanuit Vattenfall neemt zij deel aan de Paris Proof Programmaraad van DGBC. Haar doel is om samen met partners de gebouwde omgeving tien jaar sneller dan het Klimaatakkoord te verduurzamen. Samen op weg naar Paris Proof vastgoed. 


Hein Wegdam

Hein Wegdam is binnen ING Real Estate Finance verantwoordelijk voor Duurzaamheid en Innovatie. Niet alleen voor ING klanten wil hij vastgoedbeleggers helpen te verduurzamen maar ziet dit als een verantwoordelijkheid voor de gehele vastgoed markt. Samenwerken en kennisdelen is hierbij de uitkomst om de verduurzamingsbewegingen in gang te zetten en voorbeelden te creëren. Dit doet hij onder andere als actieve deelnemer bij de DGBC in Programmaraad Paris Proof, Duurzaamheid voor taxaties, De Nederlandse Verenging Banken en het World Economic Forum.       

  

  


Anouk IJfs

Anouk IJfs is strategisch communicatieadviseur en senior woordvoerder bij Vattenfall op uiteenlopende dossiers rond de route naar een fossielvrij leven. Zo heeft zij de sluiting van de Hemweg-centrale begeleid, en behandelt ze onderwerpen als de warmtetransitie, elektrisch vervoer en waterstof. Ze was vanuit corporate communicatie verantwoordelijk voor de rebranding van Nuon naar Vattenfall. Anouk treedt nu en dan op als dagvoorzitter en presentator. Gerelateerd nieuws

'Niet minder slecht, maar beter'

'Niet minder slecht, maar beter'

DGBC-magazine Toekomstbouwers in teken van leiderschap 

DGBC-magazine Toekomstbouwers in teken van leiderschap 

DGBC festival in Floating Office Rotterdam

DGBC festival in Floating Office Rotterdam