DGBW: Concrete ketensamenwerking met impact op het oceaanleven

DSM, marktleider op het gebied van gezondheid, voeding en biowetenschappen, en Schneider Electric hebben in de afgelopen paar jaar nauw samengewerkt om oude visnetten om te zetten in hoogwaardig technische kunststof dat kan worden gebruikt in elektrische apparaten.

DSM werkt samen met verschillende lokale gemeenschappen in India om afgedankte visnetten in te zamelen, wat een aanzienlijk voordeel oplevert voor de lokale economie en het milieu. Deze visnetten worden vervolgens versneden, schoongemaakt, samengeperst en geinspecteerd op kwaliteit voordat ze naar DSM worden gestuurd om te verwerken tot Akulon Repurposed compound.

De CO2-voetafdruk

De CO2-voetafdruk van dit materiaal is 82% lager dan die van het traditionele Nylon 6 dat in soortgelijke producten wordt gebruikt, wat zorgt voor een vermindering van de potentiele impact op de opwarming van de aarde, verzuring van de lucht en vorming van ozon tijdens het fabricageproces. Het eindproduct is een reeks schakelmateriaal welke toegepast kan worden in woningen en bedrijven. Een concreet voorbeeld van een duurzame samenwerking dus. Tijdens deze sessie gaan DSM en Schneider Electric dieper in op de samenwerking, het proces en het eindproduct. 

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Je kunt de kunt hier deelnemen aan de sessie.

Dit evenement is onderdeel van de Dutch Green Building Week 2022

Bekijk DGBW 2022

 

 

Overige partners

DSM en Schneider Electric

SDG's

Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Leven in het waterLeven in het water | Logo voor Partnerschap om doelstellingen te bereikenPartnerschap om doelstellingen te bereiken

Gerelateerd nieuws

Dutch Green Building Week: lokaal, sociaal en duurzaam

Dutch Green Building Week: lokaal, sociaal en duurzaam

Highlights Paris Proof talkshow met ABN AMRO

Highlights Paris Proof talkshow met ABN AMRO

Green Buildings Event 2021: ‘Radicale verandering door innovatie, kennisdeling en lef!’

Green Buildings Event 2021: ‘Radicale verandering door innovatie, kennisdeling en lef!’