
Dit doe je zo
- Maak concreet hoe circulaire principes (Refuse, Reduce, Re-Use, Repair, etc.) toegepast kunnen worden in de keten. Bij producent/leverancier, inkoop, ontwerp en beheer en onderhoud
- Vraag om inzicht in de milieu-impact van installaties, als onderdeel van de milieuprestatie van gebouwen (MPG, Nationale milieudatabase) en als onderdeel van een gebouwpaspoort
- Ga slimmer om met (schaarse) materialen: In ontwerp, bijvoorbeeld door geen onnodige overdimensionering
- Tijdens gebruik, onderhoud en vervanging, bijvoorbeeld door componenten te vervangen in plaats van de hele installatie Het ontwikkelen en beschikbaar stellen van indicatoren die circulair bouwen meetbaar maken.


MOOI consortium Circulaire Klimaatinstallaties
Het MOOI innovatieproject ‘Circulaire Klimaatinstallaties’ is gestart in februari 2025 en loopt tot juni 2027. Binnen het project werkt DGBC samen met een consortium aan de ontwikkeling van circulaire klimaatinstallaties, met als doel de milieu-impact van deze installaties flink te verminderen.
Circulariteit kenniscentrum
In het kenniscentrum vind je publicaties, kennisartikelen, voorbeeldprojecten, interviews en nog veel meer over de circulaire bouweconomie, biobased bouwen en Whole Life Carbon.

