Meetbaar maken

Het doel is indicatoren ontwikkelen die helpen in het verder concretiseren en toepassen van circulariteit in de gehele bouwkolom. Het DGBC-programma Circulariteit richt zich op 3 speerpunten die de fundering vormen voor het gezamenlijk uit te dragen beleid. 

Duidelijkheid helpt de markt. Ook om invulling te geven aan bijvoorbeeld de doelstelling om 100% circulair te zijn in 2050. Een belangrijke vraag daarbij is: hoe krijgt circulariteit een plek in de gehele bouwopgave?

We doen dit door

  • Het ontwikkelen en beschikbaar stellen van indicatoren die circulair bouwen meetbaar maken.
  • Samen toe te werken naar één taal op het vlak van circulair bouwen: dit doen we als DGBC (met BREEAM-NL) samen met Cirkelstad en Het Nieuwe Normaal, Lente-Akkoord, NEN-Normcommissie en andere initiatieven.
  • Aan te sluiten bij de ontwikkelingen vanuit Europa. Zoals het Level(s) Framework, EU Taxonomie, EPBD IV en overzicht te maken van EU beleid voor de Nederlandse bouw- en vastgoedsector.

Circulaire indicatoren

Ontwikkelen en beschikbaar stellen van indicatoren die circulair bouwen meetbaar maken.

Level(s) framework

Aansluiten bij ontwikkelingen vanuit Europa, zoals het Level(s) Framework.

Circl - buiten

Framework voor circulaire gebouwen

Ontwikkelen van het ‘Framework new buildings’ en ‘Framework existing buildings’.

Kenniscentrum Circulariteit

In het kenniscentrum vind je publicaties, kennisartikelen, voorbeeldprojecten, interviews en meer over de circulaire bouweconomie, biobased bouwen en Whole Life Carbon.

Circulariteit