Toekomstbouwers

Het magazine Toekomstbouwers zoomt in op de zogenoemde route naar Parijs. In het magazine lees je dat er al technische oplossingen zijn voor die route en dat het bewustzijn groeit. Maar dat betekent helaas niet dat iedereen al onderweg is. Sterker nog; heel veel partijen moeten nog de gedachteomslag maken.

Een andere manier van denken is noodzakelijk om een duurzame samenleving te bereiken. Socioloog en Eerste Kamerlid Paul Schnabel legt wat dat betreft de vinger op de zere plek, zoals je in het interview in het magazine met hem leest. Dat helpt, maar met alleen visies komen we er niet. We moeten aan de slag en vandaag nog op de TGV naar Parijs stappen.

Trein

Dat er gelukkig al partijen in die trein zitten, lees je ook in dit magazine. Zo bezochten we het gerenoveerde Paris Proof kantoor van ABN Amro in Alkmaar. In een reportage nemen we je mee door het gebouw om te laten zien hoe een kantoorgebouw Paris Proof kan worden. Ook vertellen de duurzaamheidsmanagers van Nuon hoe zij binnen één generatie fossielvrij willen worden. Download het magazine gratis en laat je inspireren.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?