ToornendPartners

ToornendPartners is ruim 50 jaar geleden opgericht om opdrachtgevers te helpen bij vragen over bouwen en gebouwen. Duurzaamheid is daarbij al jaren een vanzelfsprekend thema. Na het vroege ‘dubo-lijstje’ en het piekeren over terugverdientijd zijn we de breedte ingegaan met als basis de Sustainable Development Goals.

We werken vooral voor de cultuursector die zich kenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid en bewustzijn. Die vraagt niet meer naar terugverdientijden of berekeningen van het financieel voordeel. Voor musea, die als missie hebben om erfgoed voor toekomstige generaties te behouden, is het belang van duurzaamheid evident.

Met onze SDG Planner kunnen opdrachtgevers kansen en mogelijkheden ontdekken en deze omzetten naar beleid en concrete doelen. Het zijn de mooie kanten van ons werk om de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers te helpen vormen en de doelen projectmatig te realiseren.

Veel ervan voltrekt zich in de luwte, maar soms kan het geen kwaad om succes te vieren, zoals de ontwikkeling en bouw van het Collectiecentrum Nederland in Amersfoort, een project dat we van A tot Z onder onze hoede hebben mogen nemen. Het heeft het BREEAM Nieuwbouw certificaat Outstanding behaald met een score van 91,7 % en is in 2022 bekroond met de internationale BREEAM Award.

Voor meer info over ons kijk op www.duurzaamcultuur.nl of www.toornend.com of neem contact op.

Foto: Chris Langemeijer, Rijksmuseum

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend thema in onze adviezen.

Organisatie

Naam

ToornendPartners

Type organisatie

Adviesbureau

Sector

Kantoren

Adres

Wagenweg 58, Haarlem

Thema's

Nieuws van ToornendPartners

Nieuwe ondertekenaars Paris Proof Commitment

Welkom aan 21 nieuwe ondertekenaars Paris Proof Commitment