Hydro Building Systems Netherlands BV

WICONA heeft de juiste oplossingen voor duurzaam bouwen. Duurzaamheid in de architectuur richt zich op energie-efficiëntie en bescherming, en vereist vooral een optimaal economisch gebruik van natuurlijke bronnen. In de toekomst zal de duurzaamheid van een gebouw steeds meer een beoordelingsfactor worden voor kopers, huurders en investeerders. Dit uit zich in het groeiend aantal aan certificaten voor gebouwen, die duurzaamheid evalueren aan de hand van een aantal criteria.

Hieronder een aantal voorbeelden

DGNB kwaliteitskenmerk, Passiefhuis certificaat, Minergie-label (Zwitserland), LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), Zero Energy Building. Duurzaamheid – “een feit”: WICONA’s aluminium profielconstructies voldoen aan de veeleisende criteria van alle hierboven vermelde bouwcertificaten en hebben dus een substantiële bijdrage geleverd aan de certificering van de gebouwen die u hier ziet. WICONA nam al jaren geleden een leidersrol aan op dit vlak en kan nu een beroep doen op decennia aan onderzoek en ontwikkeling. U beschikt zo over een breed assortiment aan producten en diensten, zodat ook u uw eigendom kunt ontwerpen met het oog op duurzaam en toekomstgericht bouwen. Daarnaast heeft WICONA Cradle 2 Cradle "silver" certificaat op vliesgevels, ramen en deuren. Onze organisatie is op verschillende vestigingen ISO 14001 gecertificeerd.

Hydro CIRCAL 

Door de meest geavanceerde sorteertechnologie in de sector te gebruiken, kunnen we de hoogste gerecycleerde inhoud op de markt aanbieden. Hydro CIRCAL bevat minimaal 75% post-consumer schroot. Hoe hoger het gerecycleerde gehalte, hoe lager de CO2-voetafdruk. Bij het garanderen van meer dan 75% gerecycleerde inhoud, verwijzen wij uitsluitend naar aluminium dat zijn einde levensduur heeft bereikt als een product dat in gebruik is en weer in de kring wordt gebracht. Het productieproces is volledig traceerbaar en het product is gecertificeerd door een onafhankelijke derde partij. Dat is echt recyclen, waardoor CIRCAL een goedkeuringsstempel is voor aluminium met een laag koolstofgehalte. Hydro is momenteel de enige producent ter wereld die in staat is om gerecycleerde aluminium van het hoogste kwaliteit end-of-life te leveren. Een gerecycleerde inhoud van meer dan 75%, illustreert de waarde van Hydro CIRCAL in een echt klimaat perspectief.  

Hydro CIRCAL is a range of prime quality aluminium made with a minimum of 75% recycled, end-of-life aluminium (post-consumer scrap)

Organisatie

Naam

Hydro Building Systems Netherlands BV

Type organisatie

Producent

Sectoren

Onderwijs, Retail, Logistiek, Kantoren, Zorg, Woningen

Adres

Alcoalaan 1, Drunen

Thema's

Nieuws van Hydro Building Systems Netherlands BV

'Wij willen niets anders dan duurzame producten maken'

'Wij willen niets anders dan duurzame producten maken'