Verklaar klimaatbeleid niet controversieel: voorbeelden achterban DGBC gebruikt in brief aan parlement

Naar aanleiding van de val van het kabinet riep een brede maatschappelijke coalitie op 9 juli de Tweede Kamer in een brief op om de klimaataanpak niet tot stilstand te laten komen. Als het Parlement klimaatbeleid controversieel verklaart lopen tal van noodzakelijke projecten onnodig vertraging op.

Ook DGBC sloot aan bij deze oproep. Ondanks het feit dat we geloven in de kracht van duurzame koplopers in de markt, vinden we dat een stabiel, helder en eenduidig klimaatbeleid nodig is. 

Om deze oproep kracht bij te zetten, riepen we onze achterban op praktijkvoorbeelden te sturen. Deze voorbeelden hebben we bij het Nationaal Klimaat Platform ingebracht. Samen met andere voorbeelden zijn ze gebruikt in een brief aan het parlement die op 25 augustus is verstuurd. De oproep: ga door met het democratisch proces rond klimaatbeleid om Nederland duidelijkheid te bieden.

'Geef duidelijkheid’

In de brief aan de Tweede Kamer benadrukt de alliantie de urgentie en de grote bereidheid om verder te verduurzamen. Ze noemen een aantal hele concrete voorbeelden van zaken die echt door moeten gaan, zoals het sneller aanpakken van netcongestie. Genomen investeringen lopen schade op of worden uitgesteld. 

Hoewel de ondertekenaars op andere terreinen verschillende opvattingen hebben over de uitvoering van het klimaatbeleid, onderschrijven zij allemaal dat het parlement hierover besluiten moet blijven nemen. Dat geeft namelijk de noodzakelijke duidelijkheid waar de samenleving om vraagt. De alliantie vertegenwoordigt een unieke coalitie van bedrijven en organisaties die midden in de uitvoering van het klimaatbeleid zitten. De eerdere oproep direct na de val van het kabinet kreeg steun van nog eens meer dan tachtig bedrijven, organisaties en samenwerkingsverbanden.

Hier vind je alles over de oproep

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'