Signify: lighting as a service

In 2016 werd Philips Lighting losgekoppeld van Royal Philips. Eerder dit jaar werd de bedrijfsnaam omgedoopt tot Signify. Thomas Leenders, manager government affairs beantwoordt drie vragen over circulaire verlichting, een belangrijke dienst die bijdraagt aan de duurzaamheidsvisie van Signify.

Tweede leven

Circulaire verlichting is een vorm van verlichting waarbij zoveel mogelijk materiaal behouden blijft door armaturen of onderdelen een tweede leven te geven of optimaal te recyclen. Signify blijft eigenaar en verantwoordelijk voor de lichtopbrengst en de levensduur van de armaturen en de gehele installatie. De verlichting wordt dus in feite geleverd als een service.

Megaton energie besparen

De klant wordt ontzorgd, krijgt de nieuwste en meest efficiente ledverlichting en levert tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan een Paris Proof samenleving. Het is een duurzame vorm van energiezuinige verlichting, die hard nodig is. Uit onderzoek blijkt dat we in de utiliteitsbouw één megaton aan energie kunnen besparen door het toepassen van slimme ledverlichting. In de meeste gevallen is het financieel erg aantrekkelijk door de lagere energierekening en kan vanaf dag één geld worden bespaard.

Magazine Toekomstbouwers

Thomas Leenders van Signify vertelt in het magazine Toekomstbouwers over de eerste praktijkvoorbeelden waar de circulaire verlichting wordt toegepast. Lees het hele verhaal hier.

Daarnaast is Signify sponsor van de Dutch Green Building Week. Klik hier voor meer informatie over de DGBW.

DGBC-partners

Signify

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken