Nominaties Award Duurzame Architectuur 2013 bekend

Op het congres Green Buildings Holland op 19 september in Amsterdam RAI wordt de Award Duurzame Architectuur uitgereikt. Dit jaar waren er wederom meer aanmeldingen dan het voorgaande jaar. In totaal zijn er negen projecten genomineerd voor de prestigieuze prijs, die voor de derde maal wordt uitgereikt.

Het aantal aanmeldingen voor de Award Duurzame Architectuur in 2013 is flink gestegen ten opzichte van 2012. Van de 22 aanmeldingen viel het hoge niveau van duurzaamheid op. Dit maakte het bepalen van de nominaties tot een flinke klus voor de jury. Uiteindelijk zijn de volgende negen projecten genomineerd (in alfabetische volgorde van plaatsnaam).

1. Gemeentehuis Brummen (RAU architecten en gemeente Brummen),
2. Huis de Witte Roos Delft (Stichting de Witte Roos),
3. Duurzaamheidsfabriek Dordrecht (RAU architecten),
4. Koopmans Bouwgroep Enschede (Koopmans Bouwgroep),
5. Schneider Electric Hoofddorp (Schneider Electric),
6. TNT Centre Hoofddorp (Paul de Ruiter architecten).
7. UPC Leeuwarden (Paul de Ruiter architecten),
8. Hitachi Data Systems Zaltbommel (Hitachi Data Systems),
9. Gasloze woonwijk Breecamp Zwolle (Unica).

Grote verbetering
Evenals vorig jaar wordt de Award Duurzame Architectuur uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland. De award wordt uitgereikt aan een groot of klein gebouw waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt. “De genomineerden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben goed begrepen dat duurzaamheid leidt tot economische groei”, aldus Bram Adema, secretaris van de jury. De jury bestaat daarnaast uit professor Anke van Hal (DGBC), Hidde van der Kluit (Facility Management Nederland) en Willem Lageweg (MVO Nederland), Titia Siertsema (UNETO-VNI) en Gijs Verweij (voorheen Wereldhave).

Inschrijven voor het Green Buildings congres in Amsterdam RAI is nog mogelijk. Inschrijven kan via http://www.buildingholland.nl of http://www.cfp.nl.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen