Maak kennis met onze nieuwe partner ParkBee

ParkBee sloeg onlangs de handen ineen met Dutch Green Building Council. Rutger Schuur, Chief Investment Officer bij ParkBee en tevens voorzitter van het bestuur van DGBC, vertelt over de organisatie en de duurzame ambities van de kersverse partner.

ParkBee als spil tussen vastgoed en de toekomst van mobiliteit  

“ParkBee is een digital car park operator. Met slimme technologie maken wij onderbenutte parkeerplekken (bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, appartementencomplexen of hotels) toegankelijk voor bezoekers van buitenaf. Enerzijds verminderen we hiermee de leegstand in deze gebouwen, die gemiddeld oploopt tot wel 85%. Anderzijds dragen we op deze manier bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Momenteel zitten we in Nederland en de UK.” 

Meer groen, minder CO2-uitstoot

“Door onderbenutte parkeerplekken aan te bieden, verminderen we de parkeerdruk op straat en geven we de ruimte terug aan de stad. Ruimte die nodig is voor meer groen, voor fietsers en voetgangers en voor sociale ontmoetingen. Wij willen bovendien actief meedoen om de schadelijke uitstoot van auto’s te verminderen. Zo zorgen we met onze diverse digitale parkeerproducten dat automobilisten direct naar hun eindbestemming rijden en niet meer hoeven te zoeken naar een parkeerplek. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot. En wij geloven in een toekomst met EV en deelmobiliteit, en vormen we op dit moment onze locaties om tot laadstations en mobility-hubs.” 

Kennis delen in het netwerk

“De parkeerlocaties die wij zelf beheren worden ook groen en duurzaam. Hoe we dat moeten doen? Daarover willen wij graag leren van de partners van DGBC. Wij willen onze ambities afstemmen met de duurzaamheidsambities van vastgoed en andere organisaties. Andersom geloven wij ook dat we het netwerk van DGBC veel kunnen bieden. Op dit moment hebben we meer dan 200 aangesloten locaties in Nederland en de UK. We hebben daardoor een uitgebreid netwerk in de vastgoedsector, waar we DGBC graag introduceren. Tevens hebben wij veel kennis in huis over het verhogen van de bezettingsgraad en het ontwikkelen van (EV) mobility-hubs. Samen kunnen we gebouwen steeds verder verduurzamen: van de nok tot de parkeerplekken onder de grond.”

  

 Kijk voor meer informatie op www.parkbee.com.

Professionals

Rutger Schuur

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen