Maak kennis met onze nieuwe partner: Longevity Partners

Longevity Partners sloeg eerder dit jaar de handen ineen met Dutch Green Building Council. We bespreken met Roger Toussaint, ​Managing Director Netherlands, hun duurzaamheidsambities en het kersverse partnerschap. 

Wat is in het kort jullie dienstverlening? En jullie onderscheidende vermogen?

"Longevity Partners is van origine een Engels adviesbureau dat sinds 2015 in Londen is gevestigd. Onze missie: bedrijven ondersteunen bij de transitie naar een CO2-neutrale economie. Na London volgde Parijs en in 2019 is ook een kantoor geopend aan de Zuidas in Amsterdam. In 2020 hebben wij nieuwe vestigingen geopend in Duitsland, de Verenigde Staten en Azië.

 

Wereldwijd ondersteunen wij in meer dan 30 landen de internationale vastgoedsector in het oplossen van energie- en duurzaamheidsvraagstukken, bij zowel bestaande- als nieuwbouwprojecten. Door deze internationale footprint kunnen wij klanten voorzien van nieuwe inzichten en innovaties uit landen anders dan Nederland. Hiermee hopen wijde naar een duurzame en toekomstbestendige gebouwde omgeving te versnellen. Onze aanpak kenmerkt zich door een efficiënte, innovatieve en multidisciplinaire benadering.

 

Wij ontwikkelen strategieën en implementatietrajecten, gericht op verantwoord ondernemen, gezonde gebouwen en veerkrachtige steden. Voorbeelden van projecten die onder deze overkoepelende thema’s vallen zijn energie audits, PV-studies, GRESB-assessments, EV-strategieën, ESG-rapportages en BREEAM-certificeringen. Het ontsluiten van langdurige duurzame waarde is daarbij altijd het uitgangspunt. Wij maken assets future proof door de negatieve gevolgen van klimaatverandering zo veel mogelijk te minimaliseren." 

 

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

"Hoewel de medewerkers van Longevity veelal een achtergrond hebben in de vastgoed- en energiesector, is de samenstelling van onze groep gemotiveerde young professionals zeer divers. Ons multidisciplinaire karakter blijkt uit de verschillende achtergronden; onder meer Economie, Natuur- en Aardwetenschappen, Engineering, Duurzaamheid, en Media en Communicatie. Wij delen echter allen een groen hart en de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Daarnaast zetten wij ons als duurzaamheidsambassadeurs in om het algehele bewustzijn over klimaatverandering en de rol van de sector daarin te verhogen. Ten slotte bevinden onze kantoren zich in energie efficiënte panden, komt 90% van onze werknemers lopend of op de fiets naar werk en bieden wij 1 uur sporten onder werktijd aan."

 

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?

"Als Europees marktleider van BREEAM-In-Use-certificering sluiten wij ons graag aan als participant van de DGBC. Wij beschouwen certificering als een bijzondere kans om de vastgoedsector verder op weg te helpen naar een meer duurzame toekomst. Assets certificering creëert een benchmark van waaruit verdere optimalisatietrajecten kunnen worden gestart. Daarnaast hopen wij bij te dragen aan kennisdeling en daarmee de transitie te ondersteunen. Ten slotte biedt het de kans om nog beter in kaart te brengen wat de sector aan kansen en obstakels ondervindt."

 

Wat denken jullie uit het participantschap met DGBC te halen? 

"Longevity Partners heeft wereldwijd als eerste organisatie gebouwen gecertificeerd conform de nieuwe BREEAM-In-Use portfolioaanpak. Op Europees niveau is Longevity bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beheer, certificeren en verbeteren van het gehele portfolio van Redevco en Klépierre. Daar zijn wij trots op, maar wij willen wel verder blijven werken aan nieuwe innovatieve aanpakken op het gebied van, onder andere, certificering. Wij hopen via dit platform de benodigde laatste inzichten en ontwikkelingen in ons vakgebied te kunnen benutten. Daarnaast hopen wij in contact te komen met andere duurzame koplopers om kennis en ervaringen te delen en nieuwe partnerschappen te sluiten."

 

Wat kunnen jullie het netwerk brengen?

"Longevity Partners is wereldwijd actief met BREEAM in meer dan 30 landen. Doordat wij gezamenlijk 9 talen spreken, kunnen wij ook op nationaal en lokaal niveau efficiënt werken. Dit stelt ons in staat om te beschikken over de laatste inzichten, variërend van vigerende wetgeving tot technologische ontwikkelingen. Daarnaast worden onze collega’s geregeld uitgenodigd als spreker op verschillende internationale fora en congressen. Longevity Partners beschikt over een groot netwerk van experts en onderhouden wij goede relaties met investeerders, eigenaren, ontwikkelaars, huurders en bestuurders. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen!"


Gerelateerd

DGBW: gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: Twee voorbeelden die bewijzen dat een split incentive ook een shared incentive kan worden

DGBW: Twee voorbeelden die bewijzen dat een split incentive ook een shared incentive kan worden