Heijmans behaalt BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat voor Timmerhuis Rotterdam

Voor het definitief ontwerp van het Timmerhuis heeft Heijmans het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat van de Dutch Green Building Council (DGBC) gekregen. Dit certificaat bevestigt dat het ontwerp van het Timmerhuis zeer hoge duurzaamheidnormen haalt. Tijdens de feestelijke start van de bouw op zaterdag 1 juni presenteerde voorzitter van de Raad van Bestuur van Heijmans Bert van der Els het certificaat aan wethouder Hamit Karakus. De openstelling van de bouwplaats en de feestelijke start bouw trok ruim tweehonderd bezoekers naar het Timmerhuis. Medio 2015 wordt het Timmerhuis, dan één van de duurzaamste gebouwen van Nederland, opgeleverd.

Vanwege de Dag van de Bouw was de bouwplaats van het Timmerhuis aan de Rotterdamse Meent geopend. De publieke openstelling werd feestelijk afgesloten met de start van de bouw. Wethouder Karakus boorde een van de laatste funderingspalen en een koker met daarin een door hemzelf en Bert van der Els ondertekend document de grond in. Deze symbolische handeling verwijst naar de bijzondere schat met circa 500 munten die eerder dit jaar bij de archeologische werkzaamheden werd gevonden.

Heijmans wendde de feestelijke start bouw aan om de gemeente een kunstwerk te schenken van een van de kunstenaars die gedurende de renovatie en bouw zijn galerie in het Timmerhuis heeft zitten, Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting.

De levendige historie van het Timmerhuis werd verwoord door de heer Kielen, die vijftien jaar lang in het monumentale deel van het Timmerhuis heeft gewerkt en het publiek trakteerde op enkele van zijn ervaringen uit de jaren ’50 en ’60. De Dag van de Bouw trok gedurende de dag ruim tweehonderd bezoekers en geïnteresseerden voor de appartementen die zeer benieuwd zijn naar dit nieuwe icoon van Rotterdam.

Voortgang bouwwerkzaamheden
Onder het Timmerhuis worden op dit moment 371 funderingspalen de grond in geboord. Nadat deze in de grond staan wordt gestart met het aanleggen van de parkeerkelder. Deze zomer wordt ook gestart met de renovatie van het gemeentelijke monument, het deel van het Timmerhuis uit de jaren vijftig dat behouden blijft. De galeries en het informatiecentrum blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden in het monumentale deel geopend.


Van links naar rechts: Bert van der Els (Heijmans) en wethouder Hamit Karakus (Rotterdam)

Over het Timmerhuis
Het Timmerhuis is het nieuwe multifunctionele kantoor van de gemeente Rotterdam. Het ontwerp van architectenbureau OMA wordt ontwikkeld, gerealiseerd en gedurende 15 jaar onderhouden door Heijmans in opdracht van de gemeente. Het ontwerp combineert het gemeentelijk monument met een nieuw gebouw zwevend boven de grond als een wolk van staal. Het Timmerhuis levert tevens een belangrijke bijdrage aan de duurzame ambities van de gemeente Rotterdam en Heijmans. In 2015 wordt het project opgeleverd, waarin dan ambtenaren van de gemeente hun intrek nemen, 91 koopappartementen voorzien van een ruim dakterras zijn gerealiseerd en een zeer gevarieerde winkellocatie aan Rotterdam is toegevoegd.
http://www.timmerhuisrotterdam.nl

*Over Heijmans *
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.000 medewerkers en in 2012 € 2,3 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen.
Voor meer informatie kijk op http://www.heijmans.nl.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken