Floating Office Rotterdam kiest ook voor BREEAM-NL

Nederland is één van de initiatiefnemers van de internationale klimaatcommissie van de Verenigde Naties, de zogenoemde ‘Global Centre of Adaptation’ (GCA). De commissie zal gaan opereren vanuit het Floating Office Rotterdam (FOR). Het gebouw wordt duurzaam, energieneutraal en adaptief. Om dit meetbaar te maken, is gekozen voor een toets met BREEAM-NL. Het gebouw kreeg veel aandacht tijdens de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, die deze week plaatsvond in Nederland. 

Internationale maatregelen

Het GCA is een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank en wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Bill Gates en Kristalina Georgieva (algemeen directeur van het IMF). Doelstelling is om tot internationale maatregelen te komen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Houten kantoorgebouw

Het GCA wordt gehuisvest in een zeer drijvend, duurzaam en volledig houten kantoorgebouw voor een periode van 5 tot 10 jaar. Het gebouw, ontworpen door Powerhouse Company in opdracht van RED Company, beschikt over een breed scala aan state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen. 

Ontwerp

Het totale plan omvat kantoren op de begane grond, eerste en tweede verdieping en een restaurant op de begane grond, met totaal circa 3.800 m² bruto vloeroppervlakte.
Aanneemcombinatie FOR Building, een combinatie van Bouwbedrijf Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge, is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Verwachte oplevering komend voorjaar. 

Foto: Powerhouse Company (Bron: RED Company)

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2