Duurzame Huizenroute door heel Nederland

Op zaterdag 26 oktober 2013 vindt de Nationale Duurzame Huizenroute plaats. Huiseigenaren delen tijdens de Huizenroute hun ervaringen over de stappen die zij zelf namen om hun huis duurzaam te maken. De organisatie noemt de dag dan ook ‘een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen’.

In 2011 en 2012 is er op de Veluwe al met succes een duurzame huizenroute georganiseerd. Het initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen. Veel mensen brachten een bezoek aan een duurzaam huis in hun buurt. Geïnspireerd door goede voorbeelden gingen zij zelf aan de slag met onder meer zonnepanelen en speciale duurzame bouwmaterialen en verwarmingssystemen.

Samenwerking
In samenwerking met duurzame energieleverancier Greenchoice heeft de organisator Majada Projectmanagement besloten om nu een route door heel Nederland te organiseren. Met de Nationale Duurzame Huizenroute hoopt Majada Projectmanagement de verschillende bestaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid en wonen één keer per jaar samen te binden.

Participeren
Er zijn volop mogelijkheden om mee te doen met de Duurzaam Huizenroute. Het maakt volgens de organisatie niet uit of iemand in een passiefhuis of energieneutraal huis woont of bewust voor een aantal kleine duurzame aanpassingen heeft gekozen; iedereen kan meedoen. “Het is mooi als mensen zelf initiatief nemen om elkaar op weg te helpen door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen op het gebied van energiebewust bouwen en wonen. Dit ondersteunen we als duurzame energieleverancier van harte,” aldus Jurjen Algra van Greenchoice.

Aanmelden
Geïnteresseerden die anderen een blik in hun duurzame woning gunnen, kunnen zich aanmelden via de website van Duurzame Huizenroute: http://www.duurzamehuizenroute.nl.

Bron: http://www.duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces