Alle Lidl-supermarkten aardgasvrij

Supermarktketen Lidl heeft de doelstelling behaald om alle winkels uiterlijk in 2018 aardgasvrij te maken. In de laatste week van december werd de laatste op aardgas aangesloten winkel van het gas afgesloten. Daarmee zijn de ruim 400 winkels van de supermarktketen in Nederland 100% aardgasvrij. 

Als eerste waren alle Lidl filialen in de provincie Groningen aardgasvrij. Nu met het laatste filiaal in Rotterdam is ook de provincie Zuid-Holland rond en is daarmee de landelijke doelstelling behaald. Lidl heeft de aardgasaansluiting in de winkels vervangen door een elektrische warmtepomp. Deze stap is duurzaam en efficiënt. In plaats van gebruik te maken van twee systemen - aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling – voldoet nu één systeem. 

Flink geïnvesteerd

Lidl ziet het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstof als een belangrijke stap. De afgelopen jaren heeft de supermarktketen flink geïnvesteerd in het aardgasvrij maken van alle winkels. Een stap die bovendien bijdraagt aan de ambitie om toe te werken naar een circulaire bedrijfsvoering. 

DGBC-partners

Lidl Nederland GmbH

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen