Alle Lidl-supermarkten aardgasvrij

Supermarktketen Lidl heeft de doelstelling behaald om alle winkels uiterlijk in 2018 aardgasvrij te maken. In de laatste week van december werd de laatste op aardgas aangesloten winkel van het gas afgesloten. Daarmee zijn de ruim 400 winkels van de supermarktketen in Nederland 100% aardgasvrij. 

Als eerste waren alle Lidl filialen in de provincie Groningen aardgasvrij. Nu met het laatste filiaal in Rotterdam is ook de provincie Zuid-Holland rond en is daarmee de landelijke doelstelling behaald. Lidl heeft de aardgasaansluiting in de winkels vervangen door een elektrische warmtepomp. Deze stap is duurzaam en efficiënt. In plaats van gebruik te maken van twee systemen - aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling – voldoet nu één systeem. 

Flink geïnvesteerd

Lidl ziet het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstof als een belangrijke stap. De afgelopen jaren heeft de supermarktketen flink geïnvesteerd in het aardgasvrij maken van alle winkels. Een stap die bovendien bijdraagt aan de ambitie om toe te werken naar een circulaire bedrijfsvoering. 

Gerelateerd

EDGE levert duurzaam en innovatief kantoor op voor Rijksvastgoedbedrijf

EDGE levert duurzaam en innovatief kantoor op voor Rijksvastgoedbedrijf

Terugkijken webinar: doelstellingen voor CO₂-impact vastgoedsector

Terugkijken webinar: doelstellingen voor CO₂-impact vastgoedsector

'Om de Paris Proof-doelen te halen,   is samenwerking noodzakelijk'

'Om de Paris Proof-doelen te halen, is samenwerking noodzakelijk'