Martin Mooij

Ir. Martin Mooij (1962) is programmamanager Paris Proof bij Dutch Green Building Council (DGBC). In deze functie is hij verantwoordelijk voor het programma Paris Proof en heeft hij samen met TVVL de WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator) ontwikkeld. Ook is hij manager Certificering, waar hij verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het certificeringssysteem rond BREEAM-NL.  

Martin is opgeleid als architect aan de TU Delft en heeft zich tijdens na zijn studie gericht op flexibele woningbouw. Vervolgens heeft hij 5 jaar als projectontwikkelaar bij systeembouwer Fort Bouw gewerkt, waar hij zowel een woningbouw als een unitbouwsysteem heeft afgestemd op de regelgeving en de certificering van deze systemen heeft verzorgd.  

In 1998 is hij naar Ecofys gegaan, adviesbureau op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en duurzaam bouwen. Binnen Ecofys heeft de unit energie in de gebouwde omgeving geleid en een groot aantal gemeenten, bouwpartijen geadviseerd. Vanuit Ecofys is hij vanaf de beginperiode betrokken geweest bij van DGBC. Voor zijn komst naar DGBC was Martin verantwoordelijk voor het Public en Real Estate segment bij Nuon. 

LinkedIn

Thema’s: Paris Proof, WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator) 

Publicaties: Sectorale Routekaarten, Paris Proof Publicaties 

Laatste nieuws

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’