Page 156 - Bidbook
P. 156

  DIRK VAN GESTEL
Marketing Manager
Bij Tarkett zijn we ervan overtuigd dat we dringend moeten overstappen op modellen om de eindige hulpbronnen en het natuurlijke kapitaal te beschermen. Binnen de organisatie doen we dit op tal van manieren. Zo zijn al onze producten die in de EMEA-regio worden geproduceerd bijna volledig vrij van ftalaten, ontwikkelen we producten (zoals de iD Revolution) die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan en optimaliseren wij de selectie van materialen die we gebruiken volgens
het Cradle to Cradle© beoordelingskader.
Binnen ons portfolio hebben we meerdere collecties die
de Cradle to Cradle Gold certificering hebben. Binnen de Cradle to Cradle filosofie is afval voedsel. Daarom gebruiken wij kalk – dat voor Nederlandse waterzuiveringsinstallaties afval is – als bestanddeel voor de rug van een aantal van onze tapijtproducten. Daarnaast hebben we een uitgebreid terugnameprogramma waarbij snijafval en vloeren aan het einde van hun levensduur worden teruggenomen en worden verwerkt tot nieuwe vloerbedekking.
Ook onze productielocaties worden ingericht volgens de Cradle to Cradle principes. Op dit moment is 67% van onze productievestigingen uitgerust met gesloten watercircuits. Ons streven is 100% in 2020. We hebben zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van een aantal van onze vestigingen. Onze partners worden geselecteerd op basis van duurzaamheid.
TARKETT BV
  iD Revolution - Cradle to Cradle Gold,
milieuvriendelijke vloer
  DGBC | Bidbook 2019 155
 www.tarkett.nl
 


   154   155   156   157   158