Paris Proof Congres 2023

De klimaatdoelen zijn helder, we streven naar een Paris Proof gebouwde omgeving, een omgeving zonder CO2 uitstoot. Maar hoe ziet dat eruit? Wat is er voor nodig om daar voor 2040 te komen?  

De middag bestaat uit een prikkelend plenair gedeelte gevolgd door diverse deelsessies met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van DGBC zelf. De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik. Ook het bouwproces en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom moeten we, naast de operationele uitstoot ook de materiaalgebonden emissies meenemen in het proces om een werkelijke Paris Proof gebouwde omgeving te krijgen. Beiden aspecten komen aan bod tijdens het congres. 

We kunnen niet langer wachten tot de uitkomst van de verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet, we moeten nu aan de slag met het halen van de Paris Proof doelen voor 2040. Daarom is het thema van het Paris Proof Congres 2023: meten, weten, doen!

Locatie en dagvoorzitter bekend

Dit en meer staat op het programma tijdens het jaarlijkse Paris Proof Congres op donderdag 30 november 2023. Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel waarbij je kan napraten en netwerken. Het inhoudelijke programma wordt op dit moment samengesteld, maar we kunnen alvast de locatie en de dagvoorzitter bekend maken.

Het congres vindt dit jaar plaats in Amare aan het Spuiplein in hartje Den Haag. Dit bijzondere gebouw heeft een BREEAM NL Excellent-certificering behaald bij de oplevering en is daarmee het eerste duurzaam gebouwde podiumkunstencomplex van Nederland. Het dagvoorzitterschap is in handen van Marianne Thieme, duurzaamheidsstrateeg, publicist en oud-politicus/oprichter van de Partij voor de Dieren.

Deelnemen 

Er is plaats voor 300 deelnemers. Deelname is gratis voor DGBC-partners, voor niet-partners is deelname €195,- exclusief btw. Aanmelden kan via de oranje knop links. 

Terugblik Paris Proof Congres 2022

Toch al een beetje benieuwd naar wat je kan verwachten? Lees dan hier de terugblik van het Paris Proof Congres in 2022. 

Marianne Thieme, dagvoorzitter
Thieme is duurzaamheidsstrateeg en publicist. Ook is zij één van de oprichters van Partij voor de Dieren, de eerste politieke partij ter wereld die de planeet centraal stelt en ál haar bewoners, mens en dier. Thieme is 17 jaar lang de politieke leider geweest van wat is uitgegroeid tot een zeer succesvolle, nieuwe politieke stroming. 

Houd deze pagina in de gaten voor de andere sprekers op het Paris Proof Congres 2023!

Gerelateerd nieuws

Dagvoorzitter en locatie bekend Paris Proof Congres 2023

Dagvoorzitter en locatie bekend Paris Proof Congres 2023

Groene spelregels uit Europa: het wat, hoe en waarom van de EU Taxonomie

Groene spelregels uit Europa: het wat, hoe en waarom van de EU Taxonomie

Schrijf je in voor het Future Leaders Program 2023

Schrijf je in voor het Future Leaders Program 2023