Openingscongres Dutch Green Building Week

Op maandagmiddag 23 september 2019 vindt vanaf 12.00 uur het openingscongres van de Dutch Green Building Week plaats in 't Spant in Bussum. Tijdens het congres laten we mensen aan het woord die zich niet laten afleiden door een conservatieve ketenpartner of een politieke koers, maar die verduurzamen omdat ze het willen. En omdat ze het kunnen. Het thema van het congres en van de week is daarom #HETKANWEL.
Het belooft een interessante bijeenkomst te worden voor ruim 400 professionals uit - en gelieerd aan - de gebouwde omgeving. Het programma wordt op dit moment ontwikkeld, maar je kunt je nu al aanmelden!

Thema #hetkanwel

De urgentie rond duurzaamheid neemt enorm toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen, klimaatrobuust bouwen en ontwikkelen, en aandacht aan gezondheid schenken. Elk thema heeft zijn eigen beleidsagenda, kennisnetwerk, marktdynamiek en ontwikkeling. Hoe brengen we dat bij elkaar in een gebouw of gebied? Tijdens het congres laten we mensen aan het woord die zich niet laten afleiden door een conservatieve ketenpartner of een politieke koers, maar die verduurzamen omdat ze het willen. En omdat ze het kunnen. Het thema van het congres en van de week is daarom #HETKANWEL.

Programma

Onder andere Mathijs Bouman (journalist en econoom), Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO) en Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) leveren een bijdrage aan het programma. Lees hier meer over deze sprekers

Toegangsvoorwaarden 

Het openingscongres is kosteloos toegankelijk voor iedereen met ambities rond verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het aantal deelnameplekken is beperkt, daarom hebben DGBC-participanten en relaties van sponsoren en themapartners voorrang. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging met een relatiecode. Alle overige aanmeldingen worden onder voorbehoud geaccepteerd. 

Dutch Green Building Week 2019

Na acht succesvolle edities organiseert DGBC van 23 tot en met 27 september 2019 de negende editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van de week #hetkanwel. Het doel is om te laten zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

 

 


Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z,  De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night  en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Mathijs Bouman is sinds november 2017 de vaste commentator rond economische thema’s in Nieuwsuur. Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”

 


 

Sandra Phlippen 

Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het Economisch Bureau van ABN AMRO. Daarnaast is ze universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam.
Eerder was Sandra onder andere werkzaam als chef economie bij het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur bij het economenvakblad ESB.
Door middel van haar columns en deelname aan diverse debatten en tv-programma’s mengt zij zich in het publieke debat over uiteenlopende economische onderwerpen.

 


Boudewijn Poelmann
Boudewijn Poelmann is een oprichter en directievoorzitter van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV en van Novamedia. Novamedia is de bedenker en eigenaar van het Postcode Loterij concept en runt internationaal goededoelenloterijen.

 

 

Gerelateerd nieuws

Al zestien activiteiten aangemeld voor DGBW

Al zestien activiteiten aangemeld voor DGBW

ABN AMRO scherpt ambitie aan van energielabel A naar Paris Proof

ABN AMRO scherpt ambitie aan van energielabel A naar Paris Proof

Balkenende: "Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren"

Balkenende: "Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren"