Nationaal BREEAM Congres 2020 (Geannuleerd)

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Helaas heeft DGBC het Nationaal BREEAM Congres 2020 geannuleerd.Met de huidige 1,5 meterrichtlijn kunnen we geen volwaardig congres voor jullie organiseren. Daarom heeft DGBC alle grote, fysieke evenementen tot einde van dit jaar geannuleerd. Deelnemers hebben hier bericht over ontvangen.

Het vierde Nationaal BREEAM Congres vindt plaats op 10 november 2020. Het thema van de dag: Made in Holland. Het congres is zowel interessant voor mensen die nog weinig weten over het BREEAM-NL keurmerk, als voor BREEAM-NL Experts. BREEAM-NL Experts die dit congres bijwonen, voldoen hiermee aan hun jaarlijkse permanente educatieverplichting.

Theater Rotterdam en DGBC werken samen om het Nationaal BREEAM Congres een Coronavirusproof evenement te maken. 

Made In Holland 

Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP), wat Nederland internationaal op de kaart zette. Dit plan vormde een blauwdruk voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland opnieuw haar rol als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving. BREEAM-NL kan hierin een grote rol spelen. Onder de noemer Made in Holland laten we pioniers, creatieve denkers en doeners aan het woord die een duurzaam gebouwde omgeving en samenleving verder willen brengen en daarmee Nederland internationaal op de kaart zetten. 

Programma

Waarin is Nederland een voorbeeld voor andere landen? Welke rol speelt BREEAM-NL hierbij? Waar kunnen wij nog van leren bij andere landen? Welke trends en ontwikkelingen signaleren we? Je hoort het tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 10 november.

Permanente Educatie

BREEAM-NL Experts kunnen ook aan hun educatieverplichting voldoen door het bijwonen van het Nationaal BREEAM Congres. Volledige deelname geldt als een manier om de expertstatus te verlengen.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 400 deelnemers. Deelnemen aan dit congres kost 420,- euro (DGBC-partners krijgen 25% korting en betalen slechts 315,- euro). 

 

Theater Rotterdam Schouwburg 

Schouwburgplein 25

3012 CL Rotterdam

Michel Baars 

MIchel%20Baars%20.png
Michel Baars is ondernemer. Hij bouwde 18 jaar aan het ingenieursbureau van Search dat in 2014 werd verkocht. Hij gelooft in Circulaire Economie als een nieuw economisch model (en niet als de volgende duurzame hype). In 2015 startte hij een nieuwe onderneming, New Horizon Urban Mining B.V, om risicodragend het vak Urban Mining in Nederland te introduceren. Inmiddels heeft het bedrijf een positie verworven door 'te doen'. Samen met partnerbedrijven in de bouwkolom (groothandels en producenten) bewijst het bedrijf inmiddels dagelijks dat het circulaire alternatief voor slopen nu al in alle opzichten beter is.

 

Bas Haring

Bas%20Haring%20-%20%C2%A9%20Speakers%20Academy%20-%20Walter%20Kallenbach%20(10)(1).jpg
Bas Haring is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. De gewone man kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Theorie wordt afgewisseld met praktische alledaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. Bas ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan. Dit maakt zijn manier van denken ontzettend inspirerend en leerzaam.
 

 

 

 

Fotograaf: Walter Kallenbach

 

Fiona van 't Hullenaar

Fiona.jpeg
Fiona van 't Hullenaar, directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht is winnaar van de vierde editie van de Green Leader Award. Van de zeven genomineerden kreeg zij de meeste stemmen van het publiek en de jury. Op 26 september, tijdens het DGBC Galadiner in de Metaal Kathedraal in Utrecht, ontving Van 't Hullenaar de award uit handen van juryvoorzitter en winnaar van vorig jaar Anneke de Vries (SVP Real Estate & Construction and Franchise bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall).

 

Bas Jochims

Bas Jochims is sinds 2008 Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest Real Estate Investors. Hij is verantwoordelijk voor de resultaten van de kantoren in het Bouwinvest Office Fund. Bas trad in 2005 als asset manager in dienst. Hij heeft zestien jaar ervaring met asset management. Bas was van 2000 tot 2005 als Accountmanager bij Dynamis ABC verantwoordelijk voor het totale property management van diverse Nederlandse kantoren portefeuilles van (buitenlandse) beleggers in de regio's Amsterdam en Den Haag.

 

Mantijn van Leeuwen

Mantijn van Leeuwen zet zich als Algemeen Directeur van het NIBE in voor verduurzaming van de bouw. NIBE is gespecialiseerd in het kwantitatief maken van duurzaamheid op basis van wetenschappelijk onderbouwde methoden en actief betrokken bij verschillende initiatieven op gebied van de circulair economie. Zo is het NIBE partner van het Urban Mining Collective, Cirkelstad, Madaster en New Horizon en zet zich actief in om circulaire prestaties meetbaar te maken, zodat deze kunnen worden gebruikt in ontwerp- en aankoopbeslissingen. Mantijn is momenteel voorzitter van het actieteam 'meetmethode' binnen CB'23.

 

Josien Piek

Josien is verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor GRESB. Als macro-econoom beschouwt zij de transformatie van het economische systeem in een rechtvaardige en duurzame ecostructuur als de uitdaging van onze tijd. Ze heeft een 25-jarige achtergrond in de financiële sector, beginnend als bankier en als portefeuillebeheerder. Josien is daarnaast lid van de Raad van Commissarissen bij de World Benchmarking Alliance. Voordat ze bij GRESB kwam werken, werkte Josien in Londen als hoofd van de Noord-Europese bedrijfsontwikkeling voor Investec Asset Management.

 

Paul de Ruiter

paul.jpg
Duurzaam ontwerpen zit in het DNA van Paul de Ruiter. De Ruiter is lid van het DGBC-bestuur en directeur/architect bij Paul de Ruiter Architects. Hij studeerde in 1990 af aan de Technische Universiteit in Delft, waar hij zijn doctorale dissertatie "The Chameleon Skin" begon in 1992. In zijn PhD onderzoek stelt hij dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van dat ze energie consumeren. Voordat hij zijn eigen kantoor in Amsterdam startte in 1994, werkte hij voor toonaangevende architectenbureaus in Canada, Australië en Nederland. Paul de Ruiter is, naast architect en ondernemer, innovator en inspirator en bekend om zijn duurzame, game changing architectuur. Hij draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringsmethoden voor gebouwen. Daarnaast gelooft De Ruiter dat architectuur niet alleen energie moet leveren in technische, maar ook in menselijke zin. Waarden zoals geluk en inspiratie maken samen met meetbare feiten als daglicht optimalisaties intelligente, duurzame gebouwen.

 

Martijn Vlasveld

Bij CBRE Global Investors is Martijn verantwoordelijk voor het portefeuillebeheer van de CBRE Dutch High Street Club, een investeringsfonds dat uiteindelijk 31 vlaggenschepenwinkels van voornamelijk Bijenkorf, HEMA en andere retailers op toplocaties van de belangrijkste steden van Nederland bezit. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van het Nederlandse retailteam. Hij is ervan overtuigd dat de vastgoedsector een belangrijke bijdrage kan leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de klimaatverandering kan vertragen.

 

09.30 uur

Ontvangst met koffie en thee

10.15 uurOpening door dagvoorzitter Rutger Mollee
10.25 uur

Visie Bouwinvest 
door Bas Jochims (Director Dutch Office & Hotel Investments)

10.45 uur

Nieuws en ontwikkelingen BREEAM-NL
Edwin van Noort (Manager ontwikkeling en beheer DGBC)

10.55 uur

Panelgesprek ? Circulariteit bij alle rollen in het bouwproces
Vertegenwoordigers van verschillende fasen in het bouwproces komen aan het woord over de rol van circulariteit.

Fiona van t Hullenaar (directeur Vastgoed Universiteit Utrecht), Paul de Ruiter (oprichter en architect PDR), Mantijn van Leeuwen (managing director NIBE) en Michel Baars (directeur New Horizon)

11.30 uur

Keynote 1 – Paul de Ruiter
Inspiratie en innovaties bij het ontwerpen van duurzame gebouwen

12.00 uur

Lunch

13.00 uur

Vervolg plenair programma

13.10 uur

GRESB & CBRE; pioniers in duurzaamheid
Josien Piek (hoofd EMEA GRESB) en Martijn Vlasveld (portfolio manager CBRE)

13.35 uur

Keynote 2 – Bas Haring
Bas Haring wordt ook wel 'volksfilosoof' genoemd. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit dat het begrijpbaar wordt voor iedereen.

14.15 uurKorte pauze
14.30 uurParallelsessie ronde 1 ? de inhoud van de parallelsessie wordt later bekend gemaakt.
15.45 uurParallelsessie ronde 2 ? de inhoud van de parallelsessie wordt later bekend gemaakt.
17.00 uurStart borrel

Dit programma is onder voorbehoud, er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden.