Nationaal BREEAM Congres 2020

Het vierde Nationaal BREEAM Congres vindt plaats op 21 april 2020. Het thema van de dag: Made in Holland. Het congres is zowel interessant voor mensen die nog weinig weten over het BREEAM-NL keurmerk, als voor BREEAM-NL Experts. BREEAM-NL Experts die dit congres bijwonen, voldoen hiermee aan hun jaarlijkse permanente educatieverplichting.

Made In Holland 

Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP), wat Nederland internationaal op de kaart zette. Dit plan vormde een blauwdruk voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland opnieuw haar rol als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving. BREEAM-NL kan hierin een grote rol spelen. Onder de noemer Made in Holland laten we pioniers, creatieve denkers en doeners aan het woord die een duurzaam gebouwde omgeving en samenleving verder willen brengen en daarmee Nederland internationaal op de kaart zetten. 

Programma

Waarin is Nederland een voorbeeld voor andere landen? Welke rol speelt BREEAM-NL hierbij? Waar kunnen wij nog van leren bij andere landen? Welke trends en ontwikkelingen signaleren we? Je hoort het tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 21 april.

De locatie

Wie door het centrum van Rotterdam wandelt, kan niet om het iconische gebouw heen. World Trade Center (WTC) Rotterdam is een begrip in de havenstad, al sinds de jaren 40 biedt het huurders werkplekken op een toplocatie. En, om ook in de toekomst geschiedenis te schrijven wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van het kantorencomplex. Bouwinvest is eigenaar van WTC en laat momenteel het masterplan uitvoeren om het gebouw van een duurzame upgrade te voorzien. Bouwinvest koos in het verduurzamingsproject van WTC Rotterdam voor BREEAM-NL In-Use als leidraad. Postillion Convention Centre faciliteert de mogelijkheid om het BREEAM Congres in het WTC te organiseren. 

Permanente Educatie

BREEAM-NL Experts kunnen ook aan hun educatieverplichting voldoen door het bijwonen van het Nationaal BREEAM Congres. Volledige deelname geldt als een manier om de expertstatus te verlengen.

Aanmelden en vroegboekkorting

Er is plaats voor maximaal 400 deelnemers. Deelnemen aan dit congres kost 420,- euro (DGBC-partners krijgen 25% korting en betalen slechts 315,- euro). Tevens geldt tot 14 februari een vroegboekkorting van 10%.

 

Postillion Convention Centre - World Trade Center

Beursplein 37

3011 AA Rotterdam

Fiona van 't Hullenaar

Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht is winnaar van de vierde editie van de Green Leader Award. Van de zeven genomineerden kreeg zij de meeste stemmen van het publiek en de jury. Op 26 september, tijdens het DGBC Galadiner in de Metaal Kathedraal in Utrecht, ontving Van ’t Hullenaar de award uit handen van juryvoorzitter en winnaar van vorig jaar Anneke de Vries (SVP Real Estate & Construction and Franchise bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall).

 

Michel Baars 

Michel Baars is ondernemer. Hij bouwde 18 jaar aan het ingenieursbureau van Search dat in 2014 werd verkocht. Hij gelooft in Circulaire Economie als een nieuw economisch model (en niet als de volgende duurzame hype). In 2015 startte hij een nieuwe onderneming, New Horizon Urban Mining B.V, om risicodragend het vak Urban Mining in Nederland te introduceren. Inmiddels heeft het bedrijf een positie verworven door ‘te doen’. Samen met partnerbedrijven in de bouwkolom (groothandels en producenten) bewijst het bedrijf inmiddels dagelijks dat het circulaire alternatief voor slopen nu al in alle opzichten beter is.

 

Paul de Ruiter

Duurzaam ontwerpen zit in het DNA van Paul de Ruiter. De Ruiter is lid van het DGBC-bestuur en directeur/architect bij Paul de Ruiter Architects. Hij studeerde in 1990 af aan de Technische Universiteit in Delft, waar hij zijn doctorale dissertatie "The Chameleon Skin" begon in 1992. In zijn PhD onderzoek stelt hij dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van dat ze energie consumeren. Voordat hij zijn eigen kantoor in Amsterdam startte in 1994, werkte hij voor toonaangevende architectenbureaus in Canada, Australië en Nederland. Paul de Ruiter is, naast architect en ondernemer, innovator en inspirator en bekend om zijn duurzame, game changing architectuur. Hij draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringsmethoden voor gebouwen. Daarnaast gelooft De Ruiter dat architectuur niet alleen energie moet leveren in technische, maar ook in menselijke zin. Waarden zoals geluk en inspiratie maken samen met meetbare feiten als daglicht optimalisaties intelligente, duurzame gebouwen.

 

Bas Jochims

Bas Jochims is sinds 2008 Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest Real Estate Investors. Hij is verantwoordelijk voor de resultaten van de kantoren in het Bouwinvest Office Fund. Bas trad in 2005 als asset manager in dienst. Hij heeft zestien jaar ervaring met asset management. Bas was van 2000 tot 2005 als Accountmanager bij Dynamis ABC verantwoordelijk voor het totale property management van diverse Nederlandse kantoren portefeuilles van (buitenlandse) beleggers in de regio's Amsterdam en Den Haag.

Gerelateerd nieuws

 Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen

Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen

Stikstofcrisis biedt grote kansen voor bouwen met ecologische houtbouw

Stikstofcrisis biedt grote kansen voor bouwen met ecologische houtbouw

Dit moet je weten over de stikstofcrisis in de bouw

Dit moet je weten over de stikstofcrisis in de bouw