Jubileumeditie Dutch Green Building Week 2020

Van 19 oktober tot en met 23 oktober vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. Deze 10e editie wordt in 2020 gekoppeld aan de week waarin de Internationale Klimaattop in Nederland zal plaatsvinden (International Climate Adaptation Summit). De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten worden gegeven. Vraag en aanbod ontmoet elkaar. Het thema van de week: MADE IN HOLLAND. 

Internationaal
De week zal meer dan de afgelopen jaren een internationaal karakter hebben. Diverse internationale Green Building Councils, aangesloten bij de World Green Building Council, zullen naar Nederland komen om kennis te delen en de eigen kennis te verrijken. Ook zoekt DGBC een nadrukkelijke koppeling met de International Adaptation Summit in Amsterdam. Onder andere acteur Leonardo DiCaprio en voormalig VN-chef Ban Ki-moon zullen aanwezig zijn bij deze top.

Thema: MADE IN HOLLAND
Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving. Hiervoor is nodig dat we laten zien wat we in huis hebben in Nederland, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt. 

Uiteraard kijken we ook naar wat er gebeurt in de rest van de wereld. Wat kunnen we leren van andere landen en de rol van lokale initiatieven. Samen met hen laten we aan de wereld zien wat we kunnen, maar ook wat we kunnen leren om Nederland daadwerkelijk Gidsland te maken voor een duurzaam gebouwde omgeving. 

Mede naar aanleiding van de komst van een wereldtop over klimaatadaptatie in oktober, staat het komende jaar in het teken van nationale en internationale pioniers, creatieve denkers en doeners die een duurzaam gebouwde omgeving en samenleving verder willen brengen. Daarmee willen we Nederland weer internationaal op de kaart zetten.  Het jaarthema en tevens het thema van de Dutch Green Building Week is daarom MADE IN HOLLAND.


Doe mee!

Organisaties kunnen zich weer op allerlei manieren verbinden aan de Dutch Green Building Week. Door de (online) activiteiten of middelen te koppelen aan de week krijgen zij nationaal als internationaal exposure! Want alle activiteiten zullen worden getoond via website en de festivalkrant.


Hoe werkt deelname?

Stel, je kiest voor een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een bijeenkomst. Meld je idee of activiteit dan aan bij het projectteam van de Dutch Green Building Week. Aanmelden kan hier.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. DGBC zorgt voor de overkoepelende organisatie, promotie en communicatie van de Dutch Green Building Week als totaalevenement. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de organisatie, deelnemerswerving en promotie van jouw eigen deelevenement.

Organisatie activiteit

DGBC ondersteunt jouw initiatief met promotie

Wij helpen je met de promotie: je initiatief wordt opgenomen in het programma op deze website en in een speciale editie van de festilvalkrant. Wij sturen ook nieuwsbrieven en mailings waarin we melding maken van jouw activiteit.
Deelnemers die ook zelf communicatie-uitingen verzorgen voor hun eigen activiteit zijn verplicht op deze uitingen het logo van DGBW te plaatsen. 

Locatie

Deelnemers participeren in de DGBW op een eigen locatie.

Werf deelnemers

Maak op zoveel mogelijk manieren en onder een zo groot mogelijke groep relaties bekend wat je gaat doen. Nodig ze uit om aan te haken!

Benader de pers

DGBC helpt je natuurlijk om ruime media-aandacht te genereren. Maar organiseer ook je eigen mediacampagne voor je duurzame activiteit. Neem contact op met onze persvoorlichter als je je mediacampagne met ons wilt afstemmen.

Foto's

Foto's van verschillende activiteiten in 2019 vind je hier: 

We streven ernaar om deze speciale 10e editie een nog groter succes te maken dan eerdere jaren. Daarom zijn we wederom op zoek naar sponsors die deze week mede mogelijk kunnen maken.

BEKIJK HIER HET SPONSORVOORSTEL of neem contact op met Marieke Olsthoorn voor aanvullende mogelijkheden: m.olsthoorn@dgbc.nl.

De Dutch Green Building Week 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsponsor
Host

Themapartners Circulariteit

Themapartners Paris Proof

Dinsdag 20 oktober 2020

DGBC Congres Made in Holland mmv oa Coen van Oostrom 

DGBC Galadiner Dutch Green Building Week 2020 met uitreiking Green Leader Award 2020

Donderdag 22 oktober 2020

International Climate Adaptation Summit 2020 


Gerelateerd nieuws

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen

 Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen

Handreiking vanuit de sector aangenomen tijdens congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen