Jubileumeditie Dutch Green Building Week 2020

Van 21 september tot en met 25 september vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee de Dutch Green Building Council (DGBC) Nederland internationaal op de kaart zal zetten. In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie voor een groot gedeelte online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. Onder #ActOnClimate worden gezamenlijk de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal. 

De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten worden gegeven. Vraag en aanbod ontmoet elkaar. 

De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

World Green Building Week #ActOnClimate

De week zal meer dan de afgelopen jaren een internationaal karakter hebben. Er wordt een koppeling gemaakt naar de World Green Building Week en het internationale programma. Diverse internationale Green Building Councils, aangesloten bij de World Green Building Council (WGBC), zullen kennis te delen en eigen kennis verrijken. Onder #ActOnClimate lanceerde de WGBC op 5 juni de wereldwijde campagne voor de World Green Building Week. 

Thema: Made in Holland

Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Hiervoor is het nodig dat we laten zien wat we in Nederland in huis hebben, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt. #ActOnClimate #Made in Holland. 

De Dutch Green Building Week 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsponsor
Host

Themapartners Circulariteit

Themapartners Paris Proof

Sponsor worden?

Wil je ook een substantiele bijdrage leveren aan de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week en wil je ook een plaats in ons E-magazine Toekomstbouwers?
Bekijk de mogelijkheden in het partnervoorstel of neem contact op met Marieke Olsthoorn, m.olsthoorn@dgbc.nl.

De online locatie


DGBC gaat een een gedeelte van de programmering in de week bijeenbrengen in de online locatie Hopin. Deze tool is al eerder succesvol ingezet voor de eerste online beurzen van Nederland (Building Future Proof/Real Estate Future Proof) en het verbindingsfestival. Met behulp van de tool kunnen we niet alleen inhoudelijke sessies bieden, er is ook veel ruimte voor verbinding en entertainment.

Hieronder de virtuele locaties die we gaan inrichten:

The Green Room

De online receptie waar je start met de dag en altijd naar terug kunt. Hier is het programma van de dag te zien en zie je live welke programma onderdelen bezig zijn. 

The Green Stage

De Green Stage is de mainstage waar alle keynotes en talkshows (Green Talks) te volgen zijn.

The Green Dates

Dit is een live videogesprek waarbij je willekeurig, of binnen een bepaalde sector of thema, gekoppeld wordt aan andere professionals zodat je je netwerk uitbreidt.

The Green Sessions

In deze omgeving kunnen themapartners en sponsors van de Dutch Green Building Week, tijdens de dagen van de week live een thematische parallelsessie verzorgen. Denk aan workshops, roundtables en presentaties. DGBC zal de sessie van de sponsors en themapartners extra onder de aandacht brengen.

The Green Expo

Dit is dé online DGBC-partnerruimte! In verband met ons jubileum, bieden we naast de sponsors en de themapartnerss ook de reguliere DGBC-partners de mogelijkheid om een virtuele stand in te richten.

Het online programma krijgt een nadrukkelijke koppeling naar de World Green Building Week van 21 september tot en met 25 september. We laten tijdens het programma concrete voorbeelden uit het binnen- en buitenland zien, dat het anders kan. Wat is er nodig om de goede voorbeelden op te schalen? Zit dat in financiering, in technologie, in creativiteit, in regels en beleid, misschien zelfs Europees beleid

Het programma is op dit moment in ontwikkeling. Een tipje van de sluier: 

Talkshow Green Talks 

We maken elke dag een Talkshow onder de noemers GreenTalks van 13.15 - 14.00 uur. De talkshow is zonder publiek en wordt opgenomen in Circl Amsterdam. Uiteraard kan je deze live volgen vanaf The Green Stage.

Daarnaast ontsluiten het aanbod van online programmering van de Internationale Green Building Councils voor de kijkers in Nederland;

  • We ontsluiten een gedeelte van het aanbod van online programmering van DGBC-partners en sponsors voor de achterban van de Internationale Green Building Council (in English). Hiermee creëren we een evenement dat toegankelijk is voor de internationale bouw- en vastgoedsector en dat professionals de kans geeft om nationale en internationale goede voorbeelden te delen en op te halen.
  • We delen de offline en online events in op thema.

Doe mee!

Organisaties kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de online Dutch Green Building Week. De week biedt meer dan voldoende ruimte om goede voorbeelden te delen met een nationaal en internationaal podium via DGBW-online (Hopin). Maar ook via eigen webinars, kleinschalige bijeenkomsten en netwerkmomenten. Door de (online) activiteiten of middelen te koppelen aan de week krijg je zowel nationaal als internationaal exposure! Want alle activiteiten zullen worden getoond via de (Social) media van DGBC en de World Green Building Council. 

Dit zijn de mogelijkheden om een activiteit te organiseren tijdens de Dutch Green Building Week:

The Green Sessions

Exclusief voor sponsors en themapartners

In de online omgeving (Hopin) kunnen themapartners Circulair en Paris Proof en sponsors van de Dutch Green Building Week, tijdens een van de dagen van de week een of meerdere thematische parallelsessie verzorgen. Denk aan workshops, ronde tafels en presentaties. DGBC zal de sessie van de sponsors en themapartners extra onder de aandacht brengen.
Deze sessies duren maximaal 30 minuten. De sessies wordt op basis van de thema's in overleg geprogrammeerd. 

The Green Expo

Exclusief voor sponsors, themapartners én DGBC-Partners

Dit is dé online DGBC-partnerruimte in Hopin! In verband met ons jubileum, bieden we ook de reguliere DGBC-partners de mogelijkheid om hier een virtuele stand in te richten zonder kosten. 

In de virtuele stand kan je je eigen organisatie profileren door middel van afbeeldingen, profieltekst en downloads, Daarnaast heb je de volgende opties: 

  1. Vertoning van een vooraf opgenomen presentatie. Denk hierbij aan een filmpje van een mooi project of een innovatie. Deze functie heeft een ingebouwde tool waardoor je direct een call- to-action kan plaatsen, ook kun je gebruik maken van de chatfunctie waardoor je live in contact bent met bezoekers.
  2. Live videostream waarmee je je eigen stand kan bemensen en direct met één of meerdere bezoekers (en jouw eigen collega’s) in gesprek kunt gaan of live een presentatie geven.

Online en offline event

Voor sponsors, themapartners, DGBC-partners en niet-partners!

Naast de opties in Hopin kun je natuurlijk ook je eigen event (online of offline) organiseren tijdens de week. Denk aan een webinar, kleinschalige bijeenkomst, rondleiding, wandeling of netwerkmoment. Deze events worden niet opgenomen in de tool Hopin, maar wel in de DGBC Kalender en aangekondigd via de verschillende media van DGBC.


Hoe werkt deelname?

Stel, je kiest voor een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een bijeenkomst of webinar of je wil sponsor worden en een sessie aanbieden via onze tool Hopin. Meld je idee of activiteit dan aan bij het projectteam van de Dutch Green Building Week via het aanmeldformulier. 

Meld hier jouw activiteiten tijdens de DGBW aan >


Jouw thema

De sessies binnen Hopin of de ''losse'' online of offline events in de week delen we in op thema. Geef dus goed aan, met welk thema jouw sessie is verbonden. 

  • Circulariteit
  • CO2-reductie (Paris Proof)
  • Klimaatadaptatie
  • Gezondheid

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan reguliere deelname. DGBC zorgt voor de overkoepelende organisatie, promotie en communicatie van de Dutch Green Building Week als totaalevenement en voor de sessies in Hopin. Bij ''losse'' events ben je zelf verantwoordelijk voor de organisatie, deelnemerswerving en promotie van jouw eigen deelevenement. 


DGBC ondersteunt jouw initiatief met promotie

Wij helpen je met de promotie: je activiteit wordt opgenomen in het programma op deze website en in een speciale editie van het E-magazine van Toekomstbouwers die we in september uitsturen. Wij sturen ook nieuwsbrieven en mailings waarin we melding maken van jouw activiteit.

Deelnemers die ook zelf communicatie-uitingen verzorgen voor de werving van hun eigen activiteit zijn verplicht op deze uitingen het logo van DGBW te plaatsen. Alle deelnemer ontvangen een communicatiepakket.

Benader de pers

DGBC helpt je natuurlijk om ruime media-aandacht te genereren voor de DGBW. Maar organiseer ook je eigen mediacampagne voor je duurzame activiteit. Neem contact op met onze persvoorlichter als je je mediacampagne met ons wilt afstemmen.

Gerelateerd nieuws

Het moment om Nederland structureel te verduurzamen

Het moment om Nederland structureel te verduurzamen

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Jubileumeditie Dutch Green Building Week: Made in Holland

Jubileumeditie Dutch Green Building Week: Made in Holland