class="dgbw-page"

Dutch Green Building Week

 

Dutch Green Building Week 2024

Dutch Green Building Week, een begrip in de wereld van duurzaam bouwen en ontwikkelen, vindt dit jaar plaats van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober. Tijdens de week geeft DGBC de koplopers uit de bouw- en vastgoedsector een podium en krijgt het peloton concrete handvatten om duurzame(re) stappen te zetten. ‘Samen op koers’ naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving!

Met een verschuiving in het politieke veld wordt er steeds meer een beroep gedaan op de markt om te verduurzamen. We staan voor grote sociale en ecologische opgaven. Van woningnood tot de energietransitie, klimaatmitigatie en- adaptatie... Waar begin je dan? Hoe financier je duurzame oplossingen? En hoe rapporteer je over genomen maatregelen? De koplopers zetten de koers uit. Maar de bouw- en vastgoedsector heeft nog een lange weg te gaan naar de eindstreep. Daarom delen we tijdens Dutch Green Building Week mooie voorbeelden uit de praktijk en geven we je concrete handvatten om de volgende duurzame stap te zetten.

Programma

Op 1 oktober organiseert DGBC een congres met inspirerende sprekers, kennissessies en ruimte om te netwerken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma rondom het thema ‘Samen op koers’ en vindt plaats op een creatieve en innovatieve hotspot in Den Haag. Het programma maken we binnenkort bekend, dus houd onze agenda in de gaten.

Daarnaast vinden er de hele week activiteiten plaats door heel Nederland. DGBC-partners en andere geïnteresseerden kunnen zelf iets organiseren en deelnemen. Denk aan een workshop, rondleiding, game of een andere manier om mensen mee te nemen in verduurzaming.


Evenementen partners en niet-partners

DGBC-partners en andere partijen uit de bouw- en vastgoedsector kunnen zich verbinden aan de Dutch Green Building Week. Tijdens de DGBW kun je een activiteit organiseren rondom het thema ‘Samen op koers’ of passend binnen onze thema’s Paris Proof, Circulariteit, Sociale Duurzaamheid en Klimaatadaptatie. Je bent vrij om hier zelf invulling aan te geven en een passende vorm te kiezen. Denk aan een workshop, rondleiding, game of een andere manier om mensen mee te nemen in verduurzaming. Wij staan open voor alle suggesties. Door je (online) activiteiten of middelen te koppelen aan de week geven wij je exposure.

Een evenement georganiseerd in de Dutch Green Building Week wordt opgenomen in onze agenda en op de speciale Dutch Green Building Week-pagina.

Neem voor meer informatie contact op via events@dgbc.nl of meld je evenement aan via het inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen