class="dgbw-page"

Dutch Green Building Week

 

Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Dutch Green Building Council bestaat 15 jaar. Daarom pakken we groots uit tijdens deze editie van de Dutch Green Building Week met evenementen in het hele land en een spectaculair jubileumfeest speciaal voor alle DGBC-partners op 12 oktober. Deze week vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober 2023. Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

Thema: Elke schakel telt

Vanuit het besef dat we elkaar nodig hebben om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken, bundelden marktpartijen en gemeenten hun krachten en werd onze stichting in 2008 opgericht. In 15 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een sterk duurzaam netwerk van circa 380 DGBC-partners die samen de hele bouwketen vertegenwoordigen. Met dus één gezamenlijk doel: een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan het geheel. Elke schakel telt om dat gezamenlijke doel te halen. Daarbij verweven we oplossingen voor meerdere maatschappelijke opgaven. Van Paris Proof tot circulair en van groen tot sociaal, voor het welzijn van mensen tot aan een betere leefomgeving voor dieren en planten.

Plenair ochtendprogramma in 4 regio’s

DGBC bestaat voor en door partners. Dit zijn partijen uit de hele sector en alle regio’s. Daarom trekken we dit jaar het land in tijdens de Dutch Green Building Week. In 4 dagen gaan we naar 4 verschillende regio's, waar we te gast zijn bij 4 van onze partners. Er is dus altijd een dag vol inspirerende evenementen bij jou in de buurt. Vanuit een duurzame hub in de regio starten we met een plenair programma van 09.30 tot 12.00 uur, georganiseerd door DGBC.

Daarbij gaan we in op diverse thema’s aan de hand van lokale voorbeelden. In Rotterdam staat de ontwikkeling van Merwe-Vierhavens tot duurzaam en klimaatpositief woon- en werkgebied centraal. In Eindhoven zoeken we naar gezamenlijke oplossingen voor netcongestie. In Assen verkennen we de weg naar een biobased bouweconomie, welke nieuwe ketens daarbij ontstaan en hoe we ecologisch materiaalgebruik kunnen opschalen. Tot slot is de woningopgave onderwerp van gesprek in Utrecht. Hoe realiseren we samen sociaal-inclusieve, circulaire en toekomstbestendige wijken?

Een overzicht van de hublocaties en de partners.

Activiteiten in de regio

Na het plenaire ochtendprogramma geven we het podium aan onze partners met subsessies bij de startlocatie en activiteiten in de hele regio. Bezoek voorbeeldprojecten, ontdek samenwerkingen en innovaties, volg een rondleiding, workshop of lezing, het kan allemaal tijdens de DGBW regiodag. Op vrijdag is er geen plenair programma vanuit DGBC, maar organiseren partners en andere partijen uit de bouw- en vastgoedsector online evenementen. Zo sluiten we de week af met bijeenkomsten die je vanuit het hele land kunt volgen.

Feest 

We sluiten de vier regiodagen af met een spetterend feest voor alle DGBC-partners op donderdagavond 12 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Meer informatie en een uitnodiging volgt, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 

Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen