Dutch Green Building Week

 

Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dutch Green Building Council bestaat 15 jaar. Daarom pakken we groots uit tijdens deze editie van de Dutch Green Building Week met evenementen in het hele land en een spectaculair jubileumfeest speciaal voor alle DGBC-partners op 12 oktober. Deze week vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober 2023. Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

Thema: Elke schakel telt

Vanuit het besef dat we elkaar nodig hebben om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken, bundelden marktpartijen en gemeenten hun krachten en werd onze stichting in 2008 opgericht. In 15 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een sterk duurzaam netwerk van circa 380 DGBC-partners die samen de hele bouwketen vertegenwoordigen. Met dus één gezamenlijk doel: een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan het geheel. Elke schakel telt om dat gezamenlijke doel te halen. Daarbij verweven we oplossingen voor meerdere maatschappelijke opgaven. Van Paris Proof tot circulair en van groen tot sociaal, voor het welzijn van mensen tot aan een betere leefomgeving voor dieren en planten.

Plenair ochtendprogramma in 4 regio’s

DGBC bestaat voor en door partners. Dit zijn partijen uit de hele sector en alle regio’s. Daarom trekken we dit jaar het land in tijdens de Dutch Green Building Week. In 4 dagen gaan we naar 4 verschillende regio's, waar we te gast zijn bij 4 van onze partners. Er is dus altijd een dag vol inspirerende evenementen bij jou in de buurt. Vanuit een duurzame hub in de regio starten we met een plenair programma van 09.30 tot 12.00 uur, georganiseerd door DGBC.

Daarbij gaan we in op diverse thema’s aan de hand van lokale voorbeelden. In Rotterdam staat de ontwikkeling van Merwe-Vierhavens tot duurzaam en klimaatpositief woon- en werkgebied centraal. In Eindhoven zoeken we naar gezamenlijke oplossingen voor netcongestie. In Assen verkennen we de weg naar een biobased bouweconomie, welke nieuwe ketens daarbij ontstaan en hoe we ecologisch materiaalgebruik kunnen opschalen. Tot slot is de woningopgave onderwerp van gesprek in Utrecht. Hoe realiseren we samen sociaal-inclusieve, circulaire en toekomstbestendige wijken?

Een overzicht van de hublocaties en de partners.

Activiteiten in de regio

Na het plenaire ochtendprogramma geven we het podium aan onze partners met subsessies bij de startlocatie en activiteiten in de hele regio. Bezoek voorbeeldprojecten, ontdek samenwerkingen en innovaties, volg een rondleiding, workshop of lezing, het kan allemaal tijdens de DGBW regiodag. Op vrijdag is er geen plenair programma vanuit DGBC, maar organiseren partners en andere partijen uit de bouw- en vastgoedsector online evenementen. Zo sluiten we de week af met bijeenkomsten die je vanuit het hele land kunt volgen.

Wil je jouw eigen activiteit aanmelden? Dat kan hier. Een activiteit aanmelden is gratis en kan tot maandag 2 oktober. Houd deze pagina in de gaten voor de verdere programmering!

Feest 

We sluiten de vier regiodagen af met een spetterend feest voor alle DGBC-partners op donderdagavond 12 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Meer informatie en een uitnodiging volgt, maar zet deze datum alvast in je agenda!


Doe mee met de DGBW: organiseer een activiteit 

Dutch Green Building Week 2023 komt naar jou toe. In 4 dagen reist DGBW naar 4 regio’s, waar we te gast zijn bij 4 van onze partners. Iedere dag start met een plenair programma op een duurzame locatie. Jij bepaalt wat er daarna op het programma staat door zelf een activiteit te organiseren op de dag dat DGBW bij jou in de regio is. Doe je mee? 

Elke schakel telt 

Elke schakel telt is het thema van de week. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Samenwerking in de hele keten is essentieel om stappen te zetten in de goede richting. Heb jij een mooi voorbeeld van sterke samenwerking en wil je daar meer over vertellen? Geef je een kijkje in de keten? Of wil je een duurzaam gebouw of gebied op de kaart zetten? Doe dan mee met de DGBW en organiseer een activiteit op de dag in jouw regio. 

Geef een workshop of lezing of neem bezoekers mee op pad tijdens een rondleiding. Alle soorten evenementen zijn welkom, zolang de activiteit maar aansluit bij het thema ‘Elke schakel telt’ en in het teken staat van duurzaam bouwen en ontwikkelen. Evenementen of projecten die meerdere maatschappelijke opgaven combineren passen ook heel goed binnen het programma. Denk daarbij aan Paris Proof en circulair of natuurinclusief en sociaal. 

Activiteit aanmelden 

Een activiteit aanmelden is gratis en kan tot maandag 2 oktober via het aanmeldformulier.

Je hoeft geen DGBC-partner te zijn om mee te doen. We raden aan om een activiteit te organiseren op de dag dat DGBW bij jou in de regio is, zodat bezoekers meerdere evenementen in de buurt kunnen bijwonen. Een webinar of ander online evenement organiseren kan natuurlijk ook, die programmering is op vrijdag 13 oktober. De planning is als volgt: 

  • Maandag 9 oktober: regio Rotterdam 

  • Dinsdag 10 oktober: regio Eindhoven 

  • Woensdag 11 oktober: regio Assen  

  • Donderdag 12 oktober: regio Utrecht 

  • Vrijdag 13 oktober: online 

Na jouw aanmelding beoordelen we of de activiteit aansluit bij het thema en doel van de week. Als jouw aanmelding is goedgekeurd, ontvang je per mail een bevestiging van jouw deelname. De activiteit wordt opgenomen in de agenda op dgbc.nl en is zo zichtbaar onderdeel van de Dutch Green Building Week 2023. Ook in onze nieuwsbrief en het digitale magazine Toekomstbouwers brengen we het programma onder de aandacht bij onze achterban met ruim 380 partners uit de bouw- en vastgoedsector.  

Let op: jouw activiteit wordt enkel meegenomen in onze communicatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement en het werven van deelnemers. 


Aanmeldformulier


Agenda

Gerelateerd nieuws

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Nieuwe editie Toekomstbouwers is uit

Dutch Green Building Week 2022 Hier Gaan We Voor

Terugblik Dutch Green Building Week: Verduurzaam ook op sociaal vlak

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd