Dutch Green Building Week

#MadeinHolland

4 - 8 oktober 2021

Dutch Green Building Week 2021

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Van 4 tot en met 8 oktober organiseert Dutch Green Building Council de elfde editie van de Dutch Green Building Week. De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten gegeven. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

LEAD - ACT - CHANGE: Nu in actie voor het klimaat

De wereld verandert ingrijpend en razendsnel. We zijn een tijd ingegaan waarin we ons steeds meer bewust zijn van de impact van menselijk handelen op onze planeet. Wat de coronacrisis ons leert, is dat heel veel zaken die eerder ondenkbaar bleken nu wél mogelijk zijn. We zien krachtig optreden van de overheid, doortastende maatregelen van bedrijven, toenemende gemeenschapszin en veranderend gedrag in de samenleving. Met de klimaatcrisis in het vooruitzicht is die daadkracht en (mentaliteits)verandering ook nodig. De roep om leiderschap in de transitie naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving is urgenter dan ooit. Deze transitie komt alleen van de grond met enthousiasme en lef. Daarom staat het jaar 2021 in het teken van verbindende leiders en strijdbare ambitieuze organisaties die de bouw en vastgoedsector echt willen veranderen. Zij stellen niet uit en komen nu in actie voor het klimaat! Het thema van de Dutch Green Building Week: LEAD – ACT – CHANGE!

Events door partners DGBC

Diverse DGBC-partners organiseren events tijdens de week. Bekijk hier alle evenementen van partners in de week.


Events door partners DGBC

Diverse DGBC-partners organiseren events tijdens de week. Bekijk hier alle evenementen van partners in de week.

Events door DGBC

Naast evenementen van DGBC-partners zal het programma bestaan uit een aantal door DGBC georganiseerde fysieke ‘’festivaldagen’’. Vanzelfsprekend als de omstandigheden dit toelaten. Je vindt ze hieronder:

Dinsdag 5 oktober - Kansen en belemmeringen voor duurzame horeca

Wat zijn de kansen en uitdagingen om de Horeca sector te verduurzamen, hoe hebben Horeca eigenaren die tot nu toe aangepakt en hoe gaan we vanaf dit punt verder? Dit zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens het Horeca event van DGBC i.s.m. Colliers bij Circl in Amsterdam. Lees meer

Dinsdag 5 oktober - Talkshow Green Talks

Ook tijdens de 11e editie van de Dutch Green Building Week maken we Talkshow Green Talks in Circl Amsterdam. Met het IPCC rapport in het achterhoofd gaan presentator Jan Douwe Kroeske en DGBC-directeur Annemarie van Doorn in gesprek met vooraanstaande gasten uit verschillende disciplines zoals de wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven over de acties die nodig zijn om de duurzame transitie te versnellen. Dit doen ze aan de hand van drie thema’s die cruciaal zijn voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving: CO2-reductie, biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Kijk hier voor het programma.

Donderdag 7 oktober - DGBC-festival in Rotterdam (Hotel NHOW en Floating Office Rotterdam)

Op donderdag 7 oktober organiseren we een live DGBC-festival. Ontvangst is vanaf 13.00 uur waarna het programma om 13.30 uur begint. Het DGBC-festival vindt plaats in Hotel NHOW Rotterdam en het gloednieuwe duurzame Floating Office Rotterdam, onderkomen van onder andere het VN-klimaatcentrum .In verband met beperkte beschikbaarheid van kaarten, ontvangen alleen DGBC-partners en de achterban van de partners van de week kaarten voor het festival. Het belooft een spannend, interactief programma te worden met veel ruimte voor netwerken.  Tijdens het DGBC-festival bieden we een podium aan sprekers die leiderschap tonen op verschillende niveaus. Daarbij staan drie thema’s centraal: CO2-reductie, de rol van de gebouwde omgeving op het herstel van biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Meer lezen en aanmelden voor partners met een relatiecode kan hier.

Donderdagavond 7 oktober - DGBC Galadiner op het Floating Office Rotterdam

DGBC organiseert op 7 oktober in de avond een ‘invitation onlygaladiner voor alle themapartners en partners van de DGBW en hun eigen relaties. Dit keer op het gloednieuwe en duurzame Floating Office Rotterdam! Met medewerking van oa Nanne de Ru, Founder van RED Company en Powerhouse Company (ontwikkelaar van het Floating Office Rotterdam), Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Gemeente Rotterdam bij Gemeente Rotterdam en Erik Steinmaier, Sector Director bij ABN AMRO.


De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. Ben jij er ook (weer) bij?

Organiseer een activiteit

Je kunt je op allerlei manieren verbinden aan de Dutch Green Building Week. Bijvoorbeeld door jouw activiteit of middelen te koppelen aan de week. Hiermee geven wij je exposure! 

Meld je activiteit hier aan


Word partner of supporter

Je kunt ook partner of supporter worden van de Dutch Green Building Week 2021. Informeer naar de mogelijkheden om sponsor te worden door een mail te sturen aan events@dgbc.nl.

In 2020 stond de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week in het teken van #MadeinHolland. De week was voor het eerst anders dan andere jaren, maar wij kijken met zeer veel genoegen terug op deze eerste online editie. Bijna het gehele programma vond namelijk online plaats in het digitale platform Hopin, DGBW-Online.

Wat cijfers op een rij

Gedurende de week konden we rekenen op 1025 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van 318 minuten. De dagelijkse Green Talks met presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn werden bekeken door ruim 700 unieke bezoekers. De DGBW Sessions werden gemiddeld door 57 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van bijna 30 minuten bekeken. De Green Expo werd bezocht door 315 bezoekers.  

Bekijk de volledige terugblik van de DGBW jubileumeditie

Foto's

Klik op de foto hiernaast om het album te openen op ons Flickr account. 

Video's

Alle sessies van de DGBW 2020 zijn opgenomen en worden gepubliceerd op het eigen YouTube kanaal. Deze kun je hier bekijken.

Talkshow Green Talks 

In 2020 zonden we een dagelijkse talkshow uit tijdens de Dutch Green Building Week onder de noemer Green Talks. Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gingen we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Talkshows gemist? Bekijk de uitzendingingen hier

DGBW Expert Sessions

Tijdens de Dutch Green Building Week 2020 ging Bram Adema, directeur CFP Green Buildings en bestuurslid DGBC, met koplopers in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken op het gebied van Circulariteit en CO2-reductie (Paris Proof). De DGBW Expert Sessions maakten we samen met onze themapartners Paris Proof en Circulariteit

Bekijk hier de opnames van de Expertsessies

Gerelateerd nieuws

Highlights Paris Proof talkshow met ABN AMRO

Highlights Paris Proof talkshow met ABN AMRO

Green Buildings Event 2021: ‘Radicale verandering door innovatie, kennisdeling en lef!’

Green Buildings Event 2021: ‘Radicale verandering door innovatie, kennisdeling en lef!’

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond