class="dgbw-page"

Dutch Green Building Week

#MadeinHolland

Dutch Green Building Week 2021

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Van 4 tot en met 8 oktober organiseerde Dutch Green Building Council de elfde editie van de Dutch Green Building Week. De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

De week geeft ieder jaar weer een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten gegeven. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar. Ook dit jaar bood de week talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

LEAD - ACT - CHANGE: Nu in actie voor het klimaat

De wereld verandert ingrijpend en razendsnel. We zijn een tijd ingegaan waarin we ons steeds meer bewust zijn van de impact van menselijk handelen op onze planeet. Wat de coronacrisis ons leert, is dat heel veel zaken die eerder ondenkbaar bleken nu wél mogelijk zijn. We zien krachtig optreden van de overheid, doortastende maatregelen van bedrijven, toenemende gemeenschapszin en veranderend gedrag in de samenleving. Met de klimaatcrisis in het vooruitzicht is die daadkracht en (mentaliteits)verandering ook nodig. De roep om leiderschap in de transitie naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving is urgenter dan ooit. Deze transitie komt alleen van de grond met enthousiasme en lef. Daarom stond het jaar 2021 in het teken van verbindende leiders en strijdbare ambitieuze organisaties die de bouw en vastgoedsector echt willen veranderen. Zij stellen niet uit en komen nu in actie voor het klimaat! Het thema van de Dutch Green Building Week 2021: LEAD – ACT – CHANGE!

Events door partners DGBC

Diverse DGBC-partners organiseerden events tijdens de week. Bekijk hier alle evenementen van partners in de week.


Events door partners DGBC

Diverse DGBC-partners organiseerden events tijdens de week. 

Events door DGBC

Naast evenementen van DGBC-partners organiseerde DGBC een tweetal fysieke ‘’festivaldagen’’.  

Dinsdag 5 oktober - Kansen en belemmeringen voor duurzame horeca

Wat zijn de kansen en uitdagingen om de Horeca sector te verduurzamen, hoe hebben Horeca eigenaren die tot nu toe aangepakt en hoe gaan we vanaf dit punt verder? Deze ondewerpen kwamen aan bod komen tijdens het Horeca event van DGBC i.s.m. Colliers bij Circl in Amsterdam. Lees meer

Dinsdag 5 oktober - Talkshow Green Talks

Ook tijdens de 11e editie van de Dutch Green Building Week werd  de Talkshow Green Talks vanuit Circl Amsterdam uitgezonden. Met het IPCC rapport in het achterhoofd gaan presentator Jan Douwe Kroeske en DGBC-directeur Annemarie van Doorn in gesprek met vooraanstaande gasten uit verschillende disciplines zoals de wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven over de acties die nodig zijn om de duurzame transitie te versnellen. Dit deden ze aan de hand van drie thema’s die cruciaal zijn voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving: CO2-reductie, biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Kijk hier de uitzending terug

Donderdag 7 oktober - DGBC-festival in Rotterdam (Hotel NHOW en Floating Office Rotterdam)

Op donderdag 7 oktober organiseerden we een live DGBC-festival.  Het DGBC-festival vond plaats in Hotel NHOW Rotterdam en het gloednieuwe duurzame Floating Office Rotterdam, onderkomen van onder andere het VN-klimaatcentrum. Tijdens het DGBC-festival boden we een podium aan sprekers die leiderschap tonen op verschillende niveaus. Daarbij stonden drie thema’s centraal: CO2-reductie, de rol van de gebouwde omgeving op het herstel van biodiversiteit en sociale duurzaamheid. 

Donderdagavond 7 oktober - DGBC Galadiner op het Floating Office Rotterdam

Op donderdag 7 oktober organiseerde DGBC ook het ‘invitation onlygaladiner voor alle themapartners en partners van de DGBW en hun eigen relaties. Dit keer op het gloednieuwe en duurzame Floating Office Rotterdam! Met medewerking van oa Nanne de Ru, Founder van RED Company en Powerhouse Company (ontwikkelaar van het Floating Office Rotterdam), Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Gemeente Rotterdam bij Gemeente Rotterdam en Erik Steinmaier, Sector Director bij ABN AMRO.


Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen