Dutch Green Building Week

 

4 - 8 oktober 2021

Dutch Green Building Week 2021

Van 4 tot en met  8 oktober organiseert Dutch Green Building Council de elfde editie van de Dutch Green Building Week. De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

De week geetf een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten gegeven. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

Thema DGBW 2021

Het thema van de elfde editie van de Dutch Green Building Week wordt binnenkort bekend gemaakt.

World Green Building Week

Al is de week 2 weken later dan gebruikelijk, ook dit jaar maken we een koppeling met de World Green Building Week en het internationale programma.


In 2020 stond de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week in het teken van #MadeinHolland. De week was voor het eerst anders dan andere jaren, maar wij kijken met zeer veel genoegen terug op deze eerste online editie. Bijna het gehele programma vond namelijk online plaats in het digitale platform Hopin, DGBW-Online.

Wat cijfers op een rij

Gedurende de week konden we rekenen op 1025 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van 318 minuten. De dagelijkse Green Talks met presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn werden bekeken door ruim 700 unieke bezoekers. De DGBW Sessions werden gemiddeld door 57 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van bijna 30 minuten bekeken. De Green Expo werd bezocht door 315 bezoekers.  

Bekijk de volledige terugblik van de DGBW jubileumeditie

Foto's

Klik op de foto hiernaast om het album te openen op ons Flickr account. 

Video's

Alle sessies van de DGBW 2020 zijn opgenomen en worden gepubliceerd op het eigen YouTube kanaal. Deze kun je hier bekijken.

Talkshow Green Talks 

In 2020 zonden we een dagelijkse talkshow uit tijdens de Dutch Green Building Week onder de noemer Green Talks. Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gingen we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Talkshows gemist? Bekijk de uitzendingingen hier

DGBW Expert Sessions

Tijdens de Dutch Green Building Week 2020 ging Bram Adema, directeur CFP Green Buildings en bestuurslid DGBC, met koplopers in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken op het gebied van Circulariteit en CO2-reductie (Paris Proof). De DGBW Expert Sessions maakten we samen met onze themapartners Paris Proof en Circulariteit

Bekijk hier de opnames van de Expertsessies

Gerelateerd nieuws

Video’s Dutch Green Building Week online

Video’s Dutch Green Building Week online

Warmte-absorberende verf maakt van gevel energieopwekker

Warmte-absorberende verf maakt van gevel energieopwekker

DGBW: van betonschaamte naar betontrots

DGBW: van betonschaamte naar betontrots