Dutch Green Building Week

 

Dutch Green Building Week 2020

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Van 21 september tot en met 25 september stond de tiende editie van de Dutch Green Building Week in het teken van #MadeinHolland. Dit jaar was de week voor het eerst anders dan andere jaren, maar wij kijken met zeer veel genoegen terug op deze eerste online editie. Bijna het gehele programma vond namelijk online plaats in het digitale platform Hopin, DGBW-Online.

De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week gaf een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden werden getoond en concrete handvatten werden gegeven. Vraag en aanbod ontmoette elkaar. De week bood talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

Thema: Made in Holland

Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Hiervoor is het nodig dat we laten zien wat we in Nederland in huis hebben, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt. #ActOnClimate #MadeinHolland. 

We lieten tijdens het programma concrete voorbeelden uit het binnen- en buitenland zien. Wat is er nodig om de goede voorbeelden op te schalen? Zit dat in financiering, in technologie, in creativiteit, in regels en beleid, misschien zelfs Europees beleid.

World Green Building Week #ActOnClimate

De week had, meer dan de afgelopen jaren, een internationaal karakter. Er werd een koppeling gemaakt naar de World Green Building Week en het internationale programma. Diverse internationale Green Building Councils aangesloten bij World Green Building Council (WGBC) deelde kennis, maar verijkte ook de eigen kennis. Hiermee creërde we een evenement dat toegankelijk was voor de internationale bouw- en vastgoedsector en dat professionals de kans gaf om nationale en internationale goede voorbeelden te delen en op te halen. Onder #ActOnClimate lanceerde de WGBC op 5 juni de wereldwijde campagne voor de World Green Building Week. 


Talkshow Green Talks 

Van maandag tot en met donderdag zonden we een talkshow uit onder de noemer Green Talks. Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gingen we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Deze talkshow werd live opgenomen in Circl Amsterdam en uitgezonden tussen 13.15 - 14.00 uur. 

Talkshows gemist? Bekijk de uitzendingingen hieronder! 

Maandag 21 september 2020

Maandag ontvingen we: Cristina Gamboa, CEO World Green Building Council, Erik Steinmaier, Sector Director van ABN AMRO, Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, Maurits Groen, duurzaam ondernemer en Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur Woonstad Rotterdam.


Dinsdag 22 september 2020

Dinsdag ontvingen we: Frans Timmermans, vicevoorzitter Europese Commisie, Coen van Oostrom, CEO EDGE Technologies. Sandra Phlippen, Hoofdeconoom ABN AMRO en Louise Vet, bioloog en hoogleraar ecologie.


Woensdag 23 september 2020

Woensdag ontvingen we: Peter Glas, Deltacommissaris, Marcel Beukeboom, klimaatgezant, Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Rotterdam en Medy van der Laan, Voorzitter van Energie-Nederland. 


Donderdag 24 september 2020

Donderdag ontvingen we :Mathijs Bouman, Econoom & journalist, Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance, Pippi van Ommen, Extinction Rebellion en Marjan Minnesma, directeur Urgenda


DGBW Expert Sessions

Op dinsdag en donderdag ging Bram Adema, directeur CFP Green Buildings en bestuurslid DGBC, met koplopers in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken op het gebied van Circulariteit en CO2-reductie (Paris Proof). De DGBW Expert Sessions maakten we samen met onze themapartners Paris Proof en Circulariteit en werden live uitgezonden vanuit de studio in Circl Amsterdam

Paris Proof 

Bekijk hieronder de opnames en lees hier het verslag van de Expertsessie Paris Proof.

Deel 1Deel 2
Deel 3


Expertsessie Circulariteit

Bekijk hieronder de opnames van de Expertsessie Circulariteit en lees hier het verslag van de Expertsessie Circulariteit

Deel 1Deel 2

Wat cijfers op een rij

Gedurende de week konden we rekenen op 1025 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van 318 minuten. De dagelijkse Green Talks met presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn werden bekeken door ruim 700 unieke bezoekers. De DGBW Sessions werden gemiddeld door 57 unieke bezoekers met een gemiddelde kijkduur van bijna 30 minuten bekeken. De Green Expo werd bezocht door 315 bezoekers.  

Foto's

Klik op de foto hiernaast om het album te openen op ons Flickr account. 

Video's

Alle sessie zijn opgenomen en worden gepubliceerd op het eigen YouTube kanaal. Deze kun je hier bekijken.


DGBW Sessions National en International

In DGBW-Online konden bezoekers diverse thematische DGBW Sessions van zowel DGBC als de sponsoren van de week bekijken. Ook organiseerden we een aantal sessies in samenwerking met een aantal Established Members van de World Green Building Council. Hieronder een overzicht van alle sessies en een link naar het verslag en/of opname.

Paris Proof

Circulariteit

Klimaatadaptatie

Gezondheid

Activiteiten

Naast de activiteiten op DGBW-Online, organiseerden diverse organisaties activiteiten tijdens de week. Lees hier de verslagen.

Gerelateerd nieuws

Dutch Green Building Week 2022 Hier Gaan We Voor

Terugblik Dutch Green Building Week: Verduurzaam ook op sociaal vlak

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd

Quickscan Duurzaamheid Rotterdam gelanceerd

Nieuwe ondertekenaars Paris Proof Commitment

Welkom aan 21 nieuwe ondertekenaars Paris Proof Commitment