DGBW - Webinar CSRD voor de bouw- en vastgoedsector

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Tijdens de Dutch Green Building Week organiseert DGBC een webinar over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). In een uur word je bijgepraat over wat deze manier van rapporteren over duurzaamheid inhoudt en wat voor effect het heeft op partijen in de bouw- en vastgoedsector. Het wordt een interactieve sessie, zo komen verschillende sprekers uit de keten aan bod en er is ruimte voor vragen. 

Environmental, Social en Governance (ESG) rapportages worden verplicht voor steeds meer bedrijven in Europa. Grote bedrijven moeten vanaf 2024 gaan rapporteren over het duurzame karakter van hun eigen organisatie, maar ook over de invloed die de organisatie zelf heeft naar buiten toe op de keten en klimaatverandering. De rapportagekaders hiervoor zijn vastgelegd in de CSRD. Deze richtlijn biedt de kans om jezelf te onderscheiden als bedrijf op het gebied van duurzaamheid, nieuw talent aan je bedrijf te binden en duurzaamheid integraal in je bedrijfsvoering door te voeren.  

Onderwerpen aan bod 

In deze webinar komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Wat houdt de CSRD in? 
  • Wat komt er bij een rapportage kijken? 
  • Hoe wordt de CSRD aangevlogen door verschillende partijen in de sector? 

Daarbij is er tijdens het webinar niet alleen aandacht voor wat rapportage-plichtige partijen moeten doen, maar ook wat er verwacht wordt van de partijen die indirect in de sector er mee te maken krijgen.  

Sprekers 

Het webinar wordt gemodereerd door Annemarie van Doorn, directeur DGBC. Te gast tijdens het webinar zijn:  

  • Peter Gabriëls, senior projectmanager bij DGBC. Hij houdt zich in zijn rol bezig met onder meer Europese regelgeving en ESG-rapportages. 

  • Jurrienne Schijff, Director Group Sustainability Reporting bij Koninklijke BAM Groep. Zij deelt wat er van hen als bouwer wordt gevraagd bij de rapportage en wat er allemaal bij komt kijken. 

  • Gijsbert Bruijnes, senior manager Audit en Assurance, bij BDO verheldert hoe zij als accountant de controle aanpakken en wat zij nodig hebben van rapportage-plichtige partijen.  

Het wordt een interactieve sessie; je kan aan alle sprekers vragen stellen via de chat. Mocht je van te voren al vragen hebben, stuur ze uiterlijk 9 oktober door naar a.verbrugge@dgbc.nl.  

Vragen die niet worden beantwoord in de sessie, worden in een e-mail naderhand beantwoord.    

Aanmelden 

Het webinar vindt plaats op vrijdag 13 oktober van 12.00 tot 13.00 uur via Zoom. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via de inschrijfknop links.  

Dutch Green Building Week 

Deze sessie is onderdeel van het online programma van de Dutch Green Building Week. Ook CSRD heeft te maken met het thema ‘Elke schakel telt’ want iedereen in de keten heeft er baat bij als je jouw bedrijfsvoering inzichtelijk maakt, op orde brengt en je verduurzaamt. 
 

Gerelateerd nieuws

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

DGBC bestaat 15 jaar en dat vierden we bij het Scheepvaartmuseum!

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

Dit was Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen