DGBW: Kansen en belemmeringen voor een duurzame Horeca

Datum

di 05 oktober 2021 | 07:30

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Wat zijn de kansen en uitdagingen om de Horeca sector te verduurzamen, hoe hebben Horeca eigenaren die tot nu toe aangepakt en hoe gaan we vanaf dit punt verder? Dit zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens het Horeca event van DGBC i.s.m. Colliers bij Circl in Amsterdam.

Colliers heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en belemmeringen in deze sector en DGMR heeft onderzoek gedaan naar het energiegebruik in de sector. De uitkomsten van beide onderzoeken en ervaringen van partijen die zich al op het pad van verduurzaming hebben gewaagd, bieden het startpunt van de nieuw op te richten Werkgroep Horeca die zich zal gaan richten op het opstellen van een routekaart voor de verduurzaming van de sector.

Bekijk de stream

Klik hier voor de livestream. Via de link kom je op het platform 'ABN AMRO Video'.

Programma

9.30u – 10.00uOntvangst

Welkomstwoord
Rutger Schuur, voorzitter bestuur DGBC

Intro Deltaplan en Paris Proof; waarom?
Martin Mooij (DGBC) 

Urgentie/wat verwachten we van de sector?
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Presentatie 'Energiegebruik in de sector'
DGMR

Presentatie 'Horeca onderzoek'
Colliers

Case van een koploper


Paneldiscussieo.l.v. Marieke Dessauvagie (Colliers) met:

– Gert de Vos, Project Manager Sustainability, Bouwinvest

– Paul Geertman, oprichter/directeur, Aedes Real Estate

– Marco Lemmers, oprichter/directeur, Conscious Hotels

– Marc Jongerius, oprichter/directeur, Zoku


Vragen/discussie
11.30uEinde

Facultatief: Rondleiding Circl