Energie en vernieuwende ideeën
De Adviesgroep BREEAM-NL In-Use is een actief orgaan in de ontwikkeling van dit certificeringsschema. Met regelmaat wordt een nieuwe versie van het certificeringsschema gepubliceerd. Belangrijk onderdeel hierin is o.a. de inbedding van nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van energie, klimaatadaptatie, gezondheid en circulariteit. Daarnaast besteed de adviesgroep BREEAM-NL In-Use aandacht aan de (door)ontwikkeling van IT-matige tools, procedures (zoals de portfolio-aanpak) en de marketing & communicatie van het keurmerk.
Om kwaliteit en doorontwikkeling te garanderen van het BREEAM-NL In-Use keurmerk is de Adviesgroep op zoek naar nieuwe leden die met energie en vernieuwende ideeën willen bijdragen aan het keurmerk. Kortom, een grote uitdaging!
Taken van de adviesgroep
De voornaamste taak van de Adviesgroep is het sturen van de ontwikkelingen van het keurmerk BREEAM-NL In-Use via de inhoud, de relevante processen, ontwikkelingen in de markt en wet- en regelgeving e.d.. De leden van de Adviesgroep In-Use doen dit op basis van hun kennis, ervaring en netwerken op het gebied van het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. De Adviesgroep wordt samengesteld op basis van het ‘all parties concerned’ principe, zodat de diverse invalshoeken uit markt, wetenschap en overheidsinstanties zijn vertegenwoordigd.
Inschatting benodigde tijdsbesteding:
- 5x per jaar een dagdeel vergadering met bijbehorende voorbereiding
Profiel
Voor de Adviesgroep BREEAM-NL In-Use zoeken wij een persoon:
- op een strategische plek in de eigen organisatie en een breed netwerk in de context van de gebouwde omgeving;
- met inhoudelijke kennis van en ervaring met het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving in de breedste zin van het woord;
- met inhoudelijke kennis van BREEAM-NL In-Use (of de bereidheid hiervoor een training te volgen);
- die kan optreden als ambassadeur binnen de sector en binnen hun eigen organisatie;
- wiens organisatie bereid is om –indien nog niet het geval - participant te worden bij de DGBC.
Om te waarborgen dat de belangrijkste kennis binnen de Adviesgroep aanwezig is zijn drie profielen opgesteld. Selectie zal plaatsvinden op basis van deze profielen.
Profiel 1
- Ruime kennis van de facilitaire dienstverlening;
- Op de hoogte van actuele nationale wetgeving en internationale normontwikkeling op het gebied van facilitaire processen.
- Bij voorkeur werkzaam bij een facilitaire dienstverlener
Profiel 2
- Werkzaam voor een vastgoedbelegger (de voorkeur gaat uit naar beursgenoteerde of particuliere belegger);
- Op de hoogte van financiering vastgoedbeleggingen;
- Kennis van verduurzaming van portfolio’s.
Profiel 3
- Ruime kennis van het opstellen en uitvoeren van MJOP’s;
- Ideeën hebben over hoe verduurzaming onderdeel kan zijn van de onderhoudscyclus van een gebouw;
- Werkzaam voor een technisch beheerder van gebouwen.
Vacatures
Eenieder die denkt in één van de profielen te passen wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden. Onze voorkeur gaat uit naar personen uit organisaties die momenteel nog niet vertegenwoordigd zijn binnen de Adviesgroep BREEAM-NL In-Use.
Wil je jouw netwerk uitbreiden, een significante bijdrage leveren aan het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving en wil je ‘aan de knoppen zitten’ bij de doorontwikkeling van BREEAM-NL In-Use? Kan jij je hiervoor onbezoldigd inzetten voor ongeveer een dag per twee maanden? Meld dit dan met een motivatie aan Leonie de Boer, Projectmanager bij DGBC. Ook voor nadere informatie kan je via het mailadres l.deboer@dgbc.nl contact met haar opnemen.