Publicist/Persvoorlichter

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een platte en dynamische organisatie met een missie: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Ter versterking van ons Communicatie- en Eventsteam zijn wij op zoek naar een publicist/persvoorlichter.

De urgentie is groot. Het kan niet wachten tot straks, niet tot morgen en al helemaal niet tot volgend jaar: de opwarming van de aarde moeten we zo snel mogelijk tegengaan. DGBC doet dat onder andere door de transitie naar een CO2-neutraal gebouwde omgeving te versnellen. Want de gebouwde omgeving is nu nog verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot. Er is dus veel winst te boeken. Voor de thema’s Paris Proof (CO2-reductie) en Circulariteit ontwikkelen we programma’s die de CO2-reductie meetbaar maken en in een stroomversnelling brengen.

Functie inhoud

Om de programma’s en onze standpunten onder de aandacht te brengen, zijn wij op zoek naar een redacteur/publicist. Aan jou de taak om onder andere beleidsstukken en technische informatie op papier/scherm tot leven te brengen. Als redacteur schrijf je dus doelgroepgerichte teksten, denk aan whitepapers, interviews, pers- en nieuwsberichten, webcontent en berichten voor sociale media. Daarnaast redigeer je tekstvoorstellen van collega’s en externe partners en formuleer je samen met de inhoudelijke experts reacties op de actualiteit rond de thema’s.


Als perswoordvoerder draag je bij aan de profilering van de programma’s Paris Proof en Circulariteit. Je bent verantwoordelijk voor het persbeleid en een mediaplan, waarvan ook social media deel uitmaakt. Je zorgt zowel reactief als proactief voor publiciteit, waarbij je mediakansen signaleert en de actualiteit op de voet volgt. Tevens bouw je samen met de andere redacteur/persvoorlichter verder aan het persnetwerk van DGBC en neem je zelf ook de nodige contacten mee. Ook ben je inzetbaar als woordvoerder bij campagnes. Daarnaast geef je media-advies aan de programmamanagers, directeur en andere collega’s.

Overzicht van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Schrijven, uitvoeren en bewaken van contentbeleid en mediaplan ten behoeve van de programma’s Circulariteit en Paris Proof;
 • Vervaardigen, coördineren en bewaken van alle tekstuitingen voor de programma's Circulariteit en Paris Proof;
 • Advies aan interne opdrachtgevers ten aanzien van contentvraagstukken;
 • Uitbouwen van contacten met de (vak)media;
 • Bijhouden van ontwikkelingen, trends en netwerk op het vakgebied en deze vertalen en toepassen binnen DGBC;
 • Volgen van de actualiteit voor de thema’s Circulariteit en Paris Proof;
 • Mediawoordvoering.

Wat vragen wij?

De ideale kandidaat herkent zich in de volgende functie-eisen:

 • Afgeronde HBO-opleiding – richting journalistiek;
 • Minimaal 7 jaar professionele ervaring als redacteur/voorlichter, bij voorkeur in de bouw- en vastgoedsector of bij een maatschappelijke organisatie;
 • Passie voor duurzaamheid;
 • Affiniteit met en begrip van duurzaamheidsthema’s, zoals circulariteit en CO2-reductie in de bouw;
 • Scherpe pen (die vlekkeloos Nederlands schrijft);
 • Ervaring met woordvoering;

Daarnaast verwachten we dat je de materie snel eigen maakt, gevraagd en ongevraagd advies geeft, je makkelijk binnen verschillende lagen van organisaties begeeft en er goed in bent om hoofd- van bijzaken te onderscheiden.

Wat wij jou bieden!

DGBC is een platte, dynamische en relatief kleine organisatie. Zie jij een kans voor jouw persoonlijke ontwikkeling die past bij de doelstellingen van DGBC, dan kan dat!


Hoewel we momenteel vanuit huis werken, biedt DGBC ook voor daarna de faciliteiten om flexibel te werken, vanuit ons hoofdkantoor in Den Haag, vanuit verschillende deelkantoren in het land en thuis. Gaan we voor DGBC de deur uit, dan doen we dat met het openbaar vervoer.


Daarnaast bieden we jou:

 • een organisatie met ervaren, maar vooral ook leuke collega's en heel korte lijnen;
 • een contract (32-40 uur) voor een jaar, met de intentie tot verlenging;
 • 35 vakantiedagen op basis van een contract voor 40 uur;
 • een informele sfeer en volop ruimte voor eigen initiatieven en creativiteit;
 • een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Stuur je brief inclusief een CV naar personeelszaken@dgbc.nl onder vermelding van Redacteur t.a.v. Marieke Olsthoorn, Hoofd Communicatie en Events DGBC. Neem voor meer informatie over de functie telefonisch contact op met Marieke Olsthoorn, 088 - 55 80 100.

Sluitingsdatum van de vacature is 30 juli 2021.


DGBC hecht waarde aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van iedereen.

Laatste nieuws

Zweden & Denemarken: Ontwikkelingen in duurzame bouw- en energiesystemen biedt kansen voor Nederlanders

Zweden & Denemarken: Ontwikkelingen in duurzame bouw- en energiesystemen biedt kansen voor Nederlanders

Inschrijfmogelijkheid voor het DGBC Future Leaders Program 2021 met 2 weken verlengd

Inschrijfmogelijkheid voor het DGBC Future Leaders Program 2021 met 2 weken verlengd

Win een LCA en lidmaatschap voor INSIDE/INSIDE

Win een LCA en lidmaatschap voor INSIDE/INSIDE