Projectmanager Circulariteit en CO2-reductie

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie met een missie: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

De urgentie is groot. Het kan niet wachten tot straks, niet tot morgen en al helemaal niet tot volgend jaar: de opwarming van de aarde moeten we zo snel mogelijk tegengaan. Tegelijkertijd moeten we ook voorbereid zijn op het veranderende klimaat: van piekbuien tot droogte.

DGBC doet dat onder andere door de transitie naar een CO2-neutraal en klimaatadaptieve gebouwde omgeving te versnellen. Want de gebouwde omgeving is nu nog verantwoordelijk voor veertig procent van de CO2-uitstoot. Er is dus veel winst te boeken. Aan de hand van 4 centrale thema’s ontwikkelen we programma’s die de CO2-reductie en klimaatadaptatie concreet en meetbaar maken en in een stroomversnelling brengen. Al 15 jaar zetten we ons dagelijks in, inmiddels met 35 collega’s, om samen met ruim 370 partners uit de bouw- en vastgoedsector de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Ben jij toe aan een baan met zingeving waarin je echt een positieve invloed kan hebben op de wereld? Dan is de functie van Projectmanager Circulariteit en CO2-reductie (m/v) voor 40 uur per week mogelijk iets voor jou.

Functie inhoud

Binnen het programma ontwikkel je diensten en producten. Als projectmanager ondersteun je de programma- en senior projectmanagers bij het uitvoeren van onderzoek, het maken van routekaarten en het ontwikkelen van andere instrumenten. Ook verzamel en documenteer je kennis ten behoeve van het programma. Naast de werkzaamheden voor het programma CO2 en Circulariteit, krijg je de kans om intern en extern mee te werken aan het verder ontwikkelen van diverse andere diensten en producten van DGBC.

Wat vragen wij?

We zoeken iemand die nauwgezet werkt en zich daarnaast goed kan concentreren in een drukke en dynamische omgeving. Jij bent analytisch sterk en hebt een proactieve, doortastende instelling. Je ben in staat om snel te schakelen tussen meerdere projecten en onderwerpen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent sterk in zelfstandig werken, maar ook in het werken in teamverband. Je bent stressbestendig en brengt zelfstandig structuur aan in je werk. Natuurlijk heb je affiniteit met duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Je bent niet bang om in het openbaar op te treden en je hebt een gezonde dosis humor.

Wat verwachte wij van jou?

 • Een wo- of hbo-opleiding gerelateerd aan vastgoed, bouw en/of duurzaamheid
 • Minimaal drie jaar relevante ervaring als projectmanager en/of adviserende rol
 • Kennis van energie (CO2) en circulariteit in de bouw is een pré
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij?

 • Een organisatie met ervaren, maar vooral ook leuke collega's en heel korte lijnen
 • Een contract (36-40 uur) voor een jaar, met de intentie tot verlenging
 • 35 vakantiedagen op basis van een contract voor 40 uur
 • 8 procent vakantiegeld en 5 procent eindejaarsuitkering
 • Vergoeding reiskosten op basis van OV
 • Een goede pensioenregeling (DGBC betaalt 50 procent van de premie)
 • Een maandelijkse telefoon/internetvergoeding van 30 euro
 • Een salaris in schaal 15, van €3.500,- tot maximaal €5.000,-
 • Opname in relevante verzekeringen (WGA-gat en WIA-excedent)
 • Een informele sfeer en volop ruimte voor eigen initiatieven en creativiteit

Geïnteresseerd?

Stuur je brief inclusief een CV naar personeelszaken@dgbc.nl onder vermelding van Projectmanager CO2 en Circulariteit t.a.v. Laetitia Nossek, Programmamanager. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Laetitia Nossek, (0)88 - 55 80 100.

DGBC hecht waarde aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van iedereen.

Wij stellen geen ongevraagde acquisitie op prijs.

Laatste nieuws

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst