Rosemarijn Verdoorn

Naam

Rosemarijn Verdoorn

Functie

Projectmanager

Rol DGBC professional

Werkgroep Logistiek

Social media

Welke bijdrage lever jij aan de Werkgroep Logistiek?

Vanuit mijn rol als projectmanager bij SADC (Schiphol Area Development Company), zal ik in deze werkgroep voornamelijk de werkgroep en voorzitter Jeanet van Antwerpen (SADC) ondersteunen. Ik beleef er plezier aan om samen met een breed team richting steeds meer concrete doelstellingen te werken. Zo zie ik ook het doel van de Werkgroep Logistiek, en mijn rol om dit samen met de DGBC-collega’s te monitoren en eventueel bij te sturen. De basis strak en helder neerzetten is wat mij betreft de belangrijkste voorwaarde om richting verandering en verbetering te gaan, en van plannen tot uitvoering over te gaan.

Wat is jouw motivatie?

Binnen SADC houd ik mij onder andere bezig met het adviseren van gemeenten en ondernemersverenigingen in herstructurering en verduurzaming van bestaande bedrijventerreinen.  Om deze partijen van de laatste inzichten te voorzien, volg ik een vervolgopleiding in duurzaam bouwen. De kennis die ik in deze rol toepas, maar ook opdoe vanuit de praktijk, kan ik ook inzetten voor de Werkgroep Logistiek. En andersom doe ik vanuit de werkgroep ook weer nieuwe inzichten en kennis op. Op deze manier draag ik graag bij aan het verduurzamen van vastgoed om aan de Parijse klimaatdoelstellingen te voldoen.

Paris Proof worden, is dat voor jouw sector haalbaar?

De eerste doelstellingen binnen de Werkgroep Logistiek staan en zijn zeker een goede eerste stap om aan de Parijse klimaatdoelstellingen te voldoen. Echter zullen we de Dutch Green Building Week en verdere sessies in 2018 moeten gebruiken om deze doelstellingen te concretiseren en ‘harder’ te maken. Dit betekent duidelijker en waarschijnlijk ook het vervroegen van enkele maatregelen. Wanneer dit aan het einde van 2018 gelukt is, heb ik er alle vertrouwen in dat de uitvoeringen vanuit de Werkgroep Logistiek zullen bijdragen aan het behalen van de Parijse klimaatdoelstellingen.