Robert Schellekens

Wat is jouw rol in de Werkgroep Kantoren?

Binnen de werkgroep lever ik vooral input vanuit mijn rol als technisch manager. Ik deel mijn kennis over hoe wij verduurzaming organiseren, waar wij kansen zien, waar we tegenaan lopen en welke ideeën we hebben om effectief verduurzaming te versnellen.

Wat is jouw motivatie?

Verduurzaming van onze leefomgeving is de belangrijkste opgave voor mijn generatie voor de komende decennia. Verduurzaming van bestaand vastgoed is daar een hele belangrijke pijler in die veel positieve invloed kan hebben. Ik vind dat een hele mooie uitdaging en zie het als mijn verantwoordelijkheid daar een bijdrage aan te leveren.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector?

Ja deze doelen zijn zeker haalbaar, maar de tijd van praten is voorbij. We moeten het nu gewoon gaan doen. Als er net zoveel daadwerkelijk gedaan wordt aan verduurzaming als dat er tegenwoordig over gepraat wordt, dan zijn we ruim voor 2050 klaar.

Wat zijn de toekomstplannen van jullie eigen bezittingen?

Wij willen een routekaart op gaan stellen met maatregelen die we komende jaren gaan nemen om de kantoren portefeuille van Bouwinvest Paris Proof te maken. Deze maatregelen zullen we gaan integreren in onze meerjarenplannen van de gebouwen, waardoor we op structurele wijze en stap-voor-stap richting de doelen van het klimaatakkoord van Parijs werken

Het zit ook in de werkwijze van onze organisaatie. Bouwinvest Real Estate Investors B.V. investeert vermogen van institutionele beleggers (pensioenfondsen en verzekeraars) in vastgoed. We beleggen voor de lange termijn, op verantwoorde wijze, met oog voor de wereld om ons heen. Met als doel risicospreiding en een solide rendement voor onze klanten. Wij beheren een gediversifieerd palet van drie internationale mandaten en vijf Nederlandse sectorfondsen. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 10,5 miljard (HY 2018).

Professional

Naam

Robert Schellekens

Functie

Sr. Technical Manager, sustainability and innovations

Soort professional

Werkgroep Kantoren

E-mailadres

Social media

Sector

Kantoren

Thema's

Nieuws van Robert Schellekens

WTC Rotterdam klaar voor de toekomst

WTC Rotterdam klaar voor de toekomst

Werkconferentie Paris Proof: stappenplan kan niet zonder data

Werkconferentie Paris Proof: stappenplan kan niet zonder data