Pieter Snelder

Naam

Pieter Snelder

Functie

Managing director

Rol DGBC professional

Werkgroep Logistiek

Social media

"Binnen de werkgroep Logistiek, draag ik bij door kennis vanuit de toeleverende industrie toe te voegen aan de ontwikkeling van de roadmap. Er is vanuit de industrie veel innovatie om bestaande gebouwen te verduurzamen, alsook nieuwe gebouwen al direct klaar voor de toekomst te realiseren. Tevens stellen we onszelf de uitdaging daar waar nog geen oplossingen zijn, na te denken over toekomstige innovatie. Duurzaamheid speelt een grote rol binnen Kingspan. Met ons Planet Passionate programma commiteren we aan het schoonmaken van oceanen van plastic en recyclen we dat plastic weer tot grondstoffen voor onze nieuwe producten.

Sinds ik werkzaam ben in de sector, heb ik altijd gewerkt aan innovatieve projecten en producten om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Daardoor heb ik veel kennis opgedaan, die ik graag deel. Want ik ben er van overtuigd dat het aanpakken van klimaatverandering alleen succesvol is als we samenwerken.

Op de vraag of we de klimaatdoelstellingen gaan behalen in de logistieke sector, reageer ik pragmatisch. We zullen realistische doelen moeten stellen, die wel voldoende zijn om te voorkomen dat we niet innoveren en de huidige stand accepteren. De leden van de werkgroep zijn allemaal welwillend en brengen veel kennis bij elkaar. Dat is een goede basis om de doelen te kunnen halen."

Nieuws van Pieter Snelder

Kingspan: vanaf 2025 jaarlijks 1 miljard plastic flessen recyclen

Kingspan: vanaf 2025 jaarlijks 1 miljard plastic flessen recyclen