Ard den Outer

Naam

Ard den Outer

Functie

Strategisch Adviseur

Werkt bij

Gemeente Rotterdam

Rol DGBC professional

Werkgroep Onderwijs

Social media

Wat is jouw rol in de Werkgroep Onderwijs?

Ik ben ervaringsdeskundige met betrekking tot het haalbaar maken businesscases verduurzamen onderwijsgebouwen, modellen voor financiering en organiseren van de opgaven; uiteraard vanuit een gemeentelijk perspectief.

Wat is jouw motivatie?

De werkgroep heeft een interessante samenstelling: de gehele keten (van onderwijs tot overheid, ouders en bouwers en adviseurs en financiers) zit aan tafel. Daar kennisdelen en kennis ophalen om binnen de gemeente te versnellen.

Paris Proof worden, is dat haalbaar voor deze sector? 

Het hele systeem moet wennen aan die omkering van de vraag; het aanpassend, lerend vermogen van het systeem is nog te klein om het doel te halen; de BV Nederland weet nog niet half hoe groot de opgave is (qua geld, maar ook qua organiserend vermogen van schoolbesturen, overheid en markt). Dus is de opgave in eerste instantie anders: wat is nodig om de doelen te behalen?

Wat zijn de toekomstplannen voor jullie eigen bezittingen?

Er is een strategie voor de aanpak van nieuwbouw en bestaande bouw (laatste onderscheid in vervangen voor 2050 of via renoveren en onderhoud naar BENG en van het gas af). We sturen erop voor alle partners de maatschappelijke kosten acceptabel te houden.