Peter Gabriëls

"Duurzaamheid is niets meer dan vanzelfsprekend. Voor mij is duurzaamheid het rechtvaardig, eerlijk en met waardigheid omgaan met je medemens en het milieu. De transitie naar een duurzame en circulaire maatschappij is dan ook niet een technologisch vraagstuk, maar is een gedragsverandering, een verandering in mindset", vertelt Peter over zijn motivatie om bij DGBC te werken.

Hoe mooier kan het zijn om die duurzaamheidsambitie in de gebouwde omgeving toe te passen?, vraagt Peter zich hardop af. De omgeving die ons, bewust en onbewust, kan inspireren, in beweging brengt en zo belangrijk is voor onze gezondheid en welbevinden. In de gebouwde omgeving werkt Peter dagelijks aan het verduurzamen van de bestaande bouw met BREEAM-NL In-Use en de DGBC-thema’s. Hij is medeverantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke grondslag van de richtlijn als de procesmatige ontwikkeling van instrumenten zoals de ‘portfolio aanpak’ of het ‘dashboard’.

"In een duurzame samenleving zullen we niet meer af moeten nemen dan de natuur kan (re)genereren. Lastig, aangezien ik zelf ook erg hou van reizen. Hoewel reizen milieuvervuilend kan zijn, heeft het mij ook versteld doen staan van de schoonheid van de aarde. Laten we die schoonheid dan ook behouden en herstellen. Dat is de mooiste reis die we kunnen maken!"

Laatste nieuws

Thema Dutch Green Building Week 2021: LEAD-ACT-CHANGE

Thema Dutch Green Building Week 2021: LEAD-ACT-CHANGE

Eerste positieve resultaten van DGBC na aangescherpt MVO-beleid

Eerste positieve resultaten van DGBC na aangescherpt MVO-beleid