Oxycom Fresh Air B.V.

Oxycom neemt de leiding

Hoewel het zin heeft om Moeder Natuur te kopiëren, is het allesbehalve gemakkelijk om het te laten werken in industriële en commerciële gebouwen en onder talloze klimaatomstandigheden. Een gezond en aangenaam binnenklimaat creëren en behouden is bij normale temperaturen al lastig, laat staan in koude winterperioden of bij hoge zomertemperaturen.

De geschiedenis van Oxycom als bedrijf staat in het teken van innovatie en continue verbetering. We zijn gericht op het ontwikkelen van indirect/direct adiabatische koeltechnologie voor een betere efficiëntie en grootschalige, wereldwijde implementatie. De wereld is vol met aircosystemen die schadelijke koelmiddelen bevatten, dezelfde lucht telkens opnieuw in omloop brengen, bijdragen tot de globale opwarming en veel energie vergen.

Koele, frisse lucht en energie-efficiëntie konden lange tijd niet worden gecombineerd. Oxycom heeft daar verandering in gebracht met gemakkelijk te installeren en praktisch onderhoudsvrije producten waarvoor geen chemische stoffen nodig zijn en die slechts een fractie van de energie gebruiken in vergelijking met traditionele systemen.

Met de kracht van de natuur, gedreven door vooruitgang.

Met producten van Oxycom kan tot wel 80 procent aan energie worden bespaard in vergelijking met de compressorgebaseerde AC-technologie die vandaag de dag dominant, maar ook verouderd is. Dit is een echte revolutie op HVAC-gebied, want het beperkt niet alleen drastisch de CO2-emissies, maar creëert ook een veel gezonder binnenklimaat zonder gebruik van schadelijke koelmiddelen te maken.

Oxycom benut het indrukwekkende koelende vermogen van water volledig; een van de krachtigste koelmiddelen van de natuur. Het verdampen van 1 m3 water levert bijna 700 kWh aan koeling op. Ter vergelijking: met dezelfde hoeveelheid water wordt in een elektriciteitscentrale slechts 50 kWh aan elektriciteit opgewekt, die door traditionele airconditioningsystemen in niet meer dan 150 kWh aan koelvermogen omgezet kan worden.

Met water als koelmiddel kunnen we een HFC-vrije toekomst realiseren en de ultieme koelefficiëntie bereiken. In de natuur is water het middel om de temperatuur te regelen en de juiste balans te vinden tussen de ideale levensomstandigheden en het besparen van energie. Onze lichamen doen hetzelfde wanneer we zweten om koel te blijven en oververhitting te voorkomen.

Comfortabel en efficiënter binnenklimaat door natuurlijk koelen

Organisatie

Naam

Oxycom Fresh Air B.V.

Type organisatie

Producent

Sector

Retail, Logistiek, Kantoren

Adres

Kaagstraat 31 , Raalte

Thema's

Nieuws van Oxycom Fresh Air B.V.

Oxycom net geen Nationaal Icoon, uiteraard toch trots

Oxycom net geen Nationaal Icoon, uiteraard toch trots

Oxycom Raalte genomineerd voor titel Nationaal Icoon

Oxycom Raalte genomineerd voor titel Nationaal Icoon

Oxycom: efficiënt, betaalbaar en betrouwbaar

Oxycom: efficiënt, betaalbaar en betrouwbaar