BPD

BPD (Bouwfonds Property Development) wil vooroplopen met duurzame gebiedsontwikkeling. Voor ons gaat duurzame gebiedsontwikkeling naast milieu over sociale, ruimtelijke en economische waarde. People, planet en prosperity zijn voor ons daarom het logische vertrekpunt om wijken te ontwikkelen waar mensen zich thuis voelen, nu en in de toekomst. Onze duurzaamheidsstrategie is gebouwd op vier pijlers: energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit en gezondheid. Daar kunnen wij als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland het grootste verschil maken, zowel op het niveau van de woning, de wijk als de regio.

Wij geloven dat de basis voor verduurzaming bestaat uit het faciliteren en mobiliseren van bewoners. Dat doen we bijvoorbeeld met Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Een proeftuin waar, nog voor er ontwikkeld en gebouwd gaat
worden, al wordt geëxperimenteerd met een duurzame manier van leven. We stimuleren dat bewoners van de nieuwe woonwijk bewust anders gaan wonen: collectief energie opwekken, samen het beheer van de groene openbare ruimte organiseren en gebruik van elektrische deelauto’s en -fietsen. Door zo samen met bewoners én partners duurzame leefomgevingen te creëren, willen we ons onderscheiden in onze gebiedsontwikkelingen, in projecten en in onze eigen bedrijfsvoering. Altijd gericht op het behalen van concrete resultaten.

Gebiedsontwikkeling gericht op het behalen van duurzame resultaten

Organisatie

Naam

BPD

Type organisatie

Ontwikkelaar

Sector

Adres

Poortweg 2, Delft

Thema's

Professionals

Jeanet van Antwerpen
Jeanet van Antwerpen Directeur Noordoost en Midden Bekijk profiel

Nieuws van BPD

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

Biodiversiteit, CO2-reductie en Sociale duurzaamheid centraal tijdens Green Talks 

Biodiversiteit, CO2-reductie en Sociale duurzaamheid centraal tijdens Green Talks