Baril Coatings B.V.

Wij helpen onze klanten hun objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd hun global footprint te verkleinen. Dat doen we door de levensduur van materiaal te verlengen met minder coating (dunne laag technologie), minder gevaarlijke stoffen in de producten toe te passen en door emissiearm te produceren. Wij dagen onszelf uit om het iedere dag weer beter te doen qua duurzaamheid, efficiency en kwaliteit. Onze producten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij geloven erin dat onze klanten niet hoeven te kiezen tussen duurzaam, prijs en kwaliteit.

Achtergrond
Baril Coatings is in 1982 gestart met de productie van verf en coatings in Moerkapelle. Een aantal betrokken medewerkers zijn al vanaf het eerste uur actief in het bedrijf. Zij hebben het bedrijf zien groeien van kleinschalige verfmaker vanuit een schuurtje naar een internationaal opererende producent. De gedreven ondernemersfamilie Duijghuisen durft vaak net andere keuzes te maken. Hierbij staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Waar het financieel verantwoord is, kiezen we voor duurzaam. We werken aan nog schonere fabrieken, veilige werkplekken en we rijden met elektrische en hybride auto’s.

Markten
Baril Coatings is actief in de volgende markten:
- Constructie en infra
- Industrie en machinebouw
- Marine en offshore
- Gebouwen en onderhoud

Merken
Speciaal voor deze markten hebben wij verschillende coatings ontwikkeld. Naast coatings voor staal (1 en 2 componenten voor levenslange bescherming en corrosiewering) en special coatings als vloercoatings hebben wij ook biobased bouwverven. Voor de vakschilder hebben wij een breed assortiment biobased verven voor iedere klus; Copperant. Daarnaast zijn wij ook actief op de consumentenmarkt met de merken fairf (plantaardige watergedragen fairf voor een kleurrijk interieur) en Mommy Paint (kindvriendelijke plantaardige verf). Al onze coatings zijn uitgebreid getest en gecertificeerd en voldoen aan de kwaliteitsnormen.

DIT is Baril Coatings; Duurzaam, Innovatief & Transparant

Groen is samen doen

Organisatie

Naam

Baril Coatings B.V.

Type organisatie

Producent

Adres

Zilverenberg 9, ’s-Hertogenbosch

Thema's

Nieuws van Baril Coatings B.V.

Copperant gaat de grens over

Copperant gaat de grens over

Innovatie en prijsverlaging bij Copperant

Innovatie en prijsverlaging bij Copperant