Gebouwinzicht B.V.

In Nederland staan 8 miljoen gebouwen. Al die gebouwen worden verlicht, er worden computers gebruikt en de verwarming of koeling staat aan. Gebouwen zijn hierdoor verantwoordelijk voor 36 procent van de landelijke CO2-uitstoot. De helft hiervan is afkomstig van kantoorgebouwen. Dat is veel en moet minder. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een bijdrage kan en moet leveren aan een duurzamere leefomgeving. In de huisvestingsbranche hebben wij daarin de taak om de bestaande bouw te verduurzamen. Dus ook jij hebt daarin een taak. Zelf vind ik duurzaam denken en doen niet meer dan logisch. Zo onderneem ik maatschappelijk verantwoord, reis ik bij voorkeur met het openbaar vervoer en doe ik het liefst zo duurzaam mogelijk mijn inkopen. Wellicht doe jij dat thuis ook al. Maar hoe implementeer je die gedachte in jouw werk als huisvestingsmanager? Want of je nu verantwoordelijk bent voor een enkel gebouw of een grote portefeuille – of je nu een verhuurder, huurder of een eigenaar bent, verduurzamen begint bij inzicht in de huidige situatie.

Jij weet veel van het gebouw. Jij weet precies waar gegevens te vinden zijn, en zo niet, bij wie je dan moet aankloppen. Verduurzamen begint dan ook bij jou en je weet dat een goed gebouwdossier daarvoor essentieel is. Maar vaak heb je niet de taak en de ruimte om dat op orde te brengen en te houden. Je bent overigens niet de enige met deze lastige uitdaging: als BREEAM assessor heb ik de afgelopen jaren veel gebouwen bezocht. Steeds weer zag ik hoe er geworsteld werd met het verzamelen van bewijslast die voor een BREEAM-NL certificering (of de wens daartoe) nodig is. Misschien wil jij helemaal geen duurzaamheidskeurmerk, maar wil jij wel al inspelen op de wettelijke eis om in 2023 te voldoen aan Energielabel C. Uiteraard rekening houdend dat je in 2030 moet voldoen aan Energielabel A. Of misschien wil je eerst eens kijken welke doelen je op de lange termijn wilt behalen. Een routekaart naar 2050 opstellen. Maar hoe? Wat is wijsheid en wat is de meest slimme eerste zet?

Met Gebouwinzicht geef ik trainingen aan bedrijven om zo hun kennis op te vijzelen, zodat zij kunnen verduurzamen. Daarnaast begeleid ik bedrijven ook individueel. Zo kan ik met je sparren over de mogelijkheden, kansen en belemmeringen waar jij in jouw organisatie tegenaan loopt. Mijn frisse en objectieve blik is vaak verhelderend. Op deze manier voorkom je dat je jezelf onnodig in het diepe gooit – met bijbehorende financiële gevolgen van dien. Samen kijken we welke stappen voor jouw organisatie nodig zijn: voor de breedte (overzicht) tot in de diepte (detail inzicht). Want continue verduurzaming begint met Gebouwinzicht.

Inzicht in je gebouw is de basis voor continue verduurzaming

Organisatie

Naam

Gebouwinzicht B.V.

Type organisatie

Adviesbureau

Adres

Thorbeckestraat 49, Delft

Nieuws van Gebouwinzicht B.V.

Energie besparen door te spelen

Energie besparen door te spelen

Gamen voor energiebesparing

Gamen voor energiebesparing

Veertien tools om sneller in Parijs te komen

Veertien tools om sneller in Parijs te komen