Over de Green Leader Award

In 2019 organiseert DGBC in samenwerking met PropertyNL en PROVADA,  de vierde verkiezing van de Green Leader Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die zaken echt fundamenteel anders doen of grote ambities hebben om een doorslaggevende rol te spelen bij het verduurzamen van de bestaande bouw.  

Over de award

De vastgoedsector verduurzaamt, maar nog niet op alle fronten. Het streven naar duurzaamheid lijkt voor veel partijen nog te ver weg te staan van het dagelijkse ‘zaken doen’. Een win-win is echter mogelijk.

De award beloont leiders die persoonlijk leiderschap en lef in de bouw- en vastgoedsector hebben laten door  de gebouwde omgeving van meer kwaliteit te voorzien, deze duurzamer te maken en een gezondere leefomgeving te creëren. Bekijk hier de winnaars en genomineerden van de editie 201620172018.

De Green Leader Award moet het kaf van de koren scheiden als het gaat om duurzaamheidsambities in relatie tot de gebouwde omgeving. Dit jaar ligt het accent op de duurzaamheidsinspanningen van de genomineerden in relatie tot de bestaande bouw. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die zaken echt fundamenteel anders doen of grote ambities hebben om een doorslaggevende rol te spelen  bij het verduurzamen van de bestaande bouw en bij de uitwerking en uitvoering van in het in 2016 door DGBC gelanceerde voorstel voor een Deltaplan Duurzame Renovatie. In 2019 gaan wederom op zoek naar de leider die echt duurzaam is en een voorbeeld is voor de gehele sector.

Wie mogen er genomineerd worden?

Alleen in Nederland actieve beslissers in of betrokken bij in de bouw- en vastgoedsector mogen genomineerd worden.

Een groene leider nomineren, doe je hier.

Beoordelingscriteria

De jury beoordeelt de voorgedragen kandidaten op een aantal criteria. De criteria worden dit jaar ''opgehaald'' door Paris Proof Partners. Dit gaan zij doen door leiderschapstafels te hosten op de PROVADA. 

Prijs

De winnaar ontvangt een deelname aan het DGBC Future Leaders Program 2019 voor een Young Professionals uit de eigen organisatie.

Uitreiking

De uitreiking van de award vindt plaats tijdens het Green Leader Gala op 26 september 2019.

Anneke de Vries ontvangt de Green Leader Award 2018 uit handen van Marieke Olsthoorn van DGBC.

Jury, procedure en terugblik

Voor de titel Green Leader 2019 zijn de aanmeldingen geopend. Een deskundige en onafhankelijk jury zal de inzendingen beoordelen. Bekijk hieronder wie er in de jury zit, wat de procedure is en kijk terug naar de winnaars en genomineerden uit het verleden. 


De Green Leader Award is een initatief van:     Laatste nieuws

‘Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid’ nu digitaal beschikbaar

‘Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid’ nu digitaal beschikbaar

Stikstofcrisis biedt grote kansen voor bouwen met ecologische houtbouw

Stikstofcrisis biedt grote kansen voor bouwen met ecologische houtbouw

Ontwerpstrategie circulaire installaties

Ontwerpstrategie circulaire installaties