Zweden & Denemarken: Ontwikkelingen in duurzame bouw- en energiesystemen biedt kansen voor Nederlanders

Zweden en Denemarken hebben grote ambities voor de toepassing van energiebesparende bouw, renovaties en het opwekken van duurzame energie. Zo wil bijvoorbeeld Kopenhagen in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn. Om deze ambities te verwezenlijken zijn grote investeringen en schone technologieën een noodzaak. Nederlandse technologieaanbieders staan bij de Denen en Zweden hoog in het vaandel. Dit biedt kansen voor Nederlandse mkb-bedrijven en scale-ups als het gaat om innovatie in de duurzame bouw- en/of energiesystemen.

Om deze redenen organiseert de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO), op 28 t/m 30 september, een fysieke handelsmissie duurzame bouw- en energiesystemen naar Denemarken en Zweden. Nederlandse bedrijven kunnen tijdens deze markt-oriënterende missie hun eerste stappen zetten in hun uitbreiding richting de Scandinavische markt.

Wat kun je verwachten?

  • Tijdens deze missie kom je in contact met nieuwe mogelijke partners en klanten;
  • Breng je een bezoek aan 3 steden waar veel kansen liggen in nieuwbouw en renovatie (Kopenhagen, Malmö/Lund en Helsingborg);
  • Krijg je inzicht in hoe jouw bedrijf kansen kan benutten aan de hand van concrete projecten op de Zweedse en Deense markt;
  • Kun je een betere toegang tot de markt krijgen samen met de Nederlandse overheid via consortiavorming en publiek-private samenwerking.

Voor wie?
De missie is gericht op innovatieve bedrijven met technologieën, producten of diensten op het gebied van energie gerelateerde oplossingen voor gebouwen. Het gaat om zowel hardware als software. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Oplossingen voor het opwekken van energie op gebouwen, zoals zonne- en windenergie;
  • Energie-efficiënte koel-, verwarmings- of ventilatieoplossingen;
  • Onderhoud en reparatie van duurzame gebouwen;
  • Automatiseringssystemen voor gebouwen.

Kosten en Aanmelding
Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 1 deelnemer per bedrijf i.v.m. het coronavirus). De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor deze handelsmissie kan via de onderstaande link op de RVO website. Onze plekken zijn beperkt tot 12 deelnemers dus wees er op tijd bij:

Handelsmissie duurzame bouw- en energiesystemen Denemarken en Zweden | RVO.nl | Rijksdienst

Let op: Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie.

Gerelateerd

Nieuw perspectief op verduurzamingsopgave in Position Paper Whole Life Carbon

Nieuw perspectief op verduurzamingsopgave in Position Paper Whole Life Carbon

'Niet minder slecht, maar beter'

'Niet minder slecht, maar beter'

Met zon op daken kunnen bestaande logistieke gebouwen meer dan half miljoen huishoudens van stroom voorzien

Met zon op daken kunnen bestaande logistieke gebouwen meer dan half miljoen huishoudens van stroom voorzien