World Green Building Council 20 jaar

Van vijf naar zeventig Green Building Councils, dat is een van de wapenfeiten van de nu 20-jarige World Green Building Council (WGBC). De missie is en blijft: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Ter gelegenheid van dit jubileum houdt WGBC tot 30 juni haar eerste Leadership Summit in Londen.

CEO Cristina Gamboa van WorldGBC: “Hoewel dit een moment is om te vieren, is het ook een reality check: die realiteit is dat het 2022 is - en 2030 is een streep in het zand. Om 1,5 graad binnen bereik te houden, moeten we de uitstoot van onze gebouwde omgeving tegen 2030 halveren. Ook moeten we oplossingen bedenken om tegen 2050 volledig CO2-vrij te zijn."

"Door leiders uit het hele netwerk samen te brengen, focussen we op 2025 en zetten we onze strategie ‘Sustainable Buildings for Everyone, Everywhere’ voort.”

Vanuit DGBC zijn Martin Mooij (Programmamanager Paris Proof) en Jan Kadijk (manager Kennis en Innovatie) aanwezig in Londen. Alle GBC's samen vertegenwoordigen nu  wereldwijd meer dan 36.000 leden, verspreid over bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Foto: keynote Lord Norman Foster tijdens de Summit in Londen.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'