World Forum The Hague plukt vruchten van duurzaamheidsbeleid

Het World Forum in Den Haag is dit jaar het décor voor de centrale activiteiten van de Dutch Green Building Week. DGBC heeft niet voor niets juist deze locatie gekozen, de historische congreslocatie is onlangs grondig gerenoveerd en is trots op de duurzame verbeteringen. 

Het was een langdurig proces om een duurzame congreslocatie te worden, erkent Michiel Middendorf, sinds 2007 general manager van World Forum. “We zijn van heel ver gekomen”, zegt hij lachend en zichtbaar trots met de huidige stand van zaken. “Toen ik hier aan de slag ging, waren onze luifels verlicht met gloeilampen. Het leek mij dat die ’s nachts wel uit konden, maar daar bleek geen knop voor. Inmiddels wordt er gewerkt aan de laatste 10 procent verlichting die nog geen LED is.”

Driedubbel glas

De gemeente Den Haag – sinds 2013 de nieuwe eigenaar van het gebouw – heeft 28 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan een groot gedeelte is gestoken in het doorvoeren van duurzame maatregelen. Onder meer het enkele glas is vervangen door driedubbel isolatieglas en het dak is geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien.  Het zorgt ervoor dat World Forum The Hague niet alleen een fijne congreslocatie is, maar ook een voorbeeld op duurzaam gebied.

DGBC Congres

World Forum The Hague verwelkomde door de jaren heen iconische en inspirerende leiders zoals Kofi Annan, Bill Gates en Barack Obama. Op 27 september komen daar de namen van onder meer Diederik Samsom en Paul Schnabel bij. Zij spreken dan op het DGBC Congres met als thema Paris Proof. Klik hier voor meer informatie over het congres.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen