Wordt uw project het eerste BREEAM-NL gecertificeerde bestaande gebied?

DGBC is begin dit jaar gestart met de ontwikkeling van een nieuwe BREEAM-NL richtlijn voor bestaande gebieden. Er bestaat al een richtlijn voor gebiedsontwikkeling, maar de vraag naar een duurzaamheidsbeoordeling voor bestaande gebieden is groot. Met deze beoordeling kunnen gemeenten, woningbouwcorporaties en overige gebiedseigenaren of gebruikers snel inzichtelijk maken hoe duurzaam hun gebied is, en nog veel belangrijker: waar men kan verbeteren. Om deze nieuwe richtlijn goed te testen, zijn we op zoek naar pilotprojecten. In deze projecten is het de bedoeling de beoordelingsrichtlijn uitvoerig te toetsen. Alle bevindingen worden besproken en meegenomen in de ontwikkeling van het definitieve BREEAM-NL Gebied label.

Waarom een nieuwe BREEAM-NL richtlijn?
Zowel in de markt als bij de overheid groeit de behoefte aan een duurzaamheidskeurmerk voor bestaand gebied. Om certificering van bestaande gebieden mogelijk te maken, wordt dit toegevoegd in de beoordelingsrichtlijn (BRL). DGBC wil nu in samenwerking met u de Betaversie voor bestaand gebied verder ontwikkelen.

Waarom meedoen?
Meedoen aan de pilot heeft voor u vele voordelen:

  • Door betrokkenheid met de ontwikkeling van deze BREEAM-NL richtlijn en de opgedane ervaring via een pilotproject vergroot u uw mogelijkheden om als een van de eersten een bestaand gebied te certificeren.
  • U heeft met uw projectgerelateerde feedback direct invloed op BREEAM-NL Gebied.
  • U wordt uitgenodigd voor een speciale instructiebijeenkomst over BREEAM-NL Bestaand Gebied en de procedures bij DGBC op kantoor.
  • Meedoen zorgt voor exposure. DGBC heeft een samenwerkingsverband met diverse vakbladen zoals Duurzaam Gebouwd, Vastgoedjournaal. Uw project en organisatie krijgt een beschrijving in een van deze vakbladen.
  • Uw project wordt belicht in een interview in de krant van de Dutch Green Building Week 2013
  • Bij de lancering van de nieuwe richtlijn wordt de pers benaderd waardoor uw project in de media onder de aandacht kan komen.
  • Uw uitgebreide projectbeschrijving plaatsen wij www.breeam.nl/projecten.
  • Het project nemen we op in de standaard BREEAM-NL Gebied presentaties die door het land plaatsvinden.
  • Op http://www.dgbc.nl worden nieuwsberichten over uw project geplaatst
  • Uw project wordt opgenomen in de DGBC-nieuwsbrief.

 

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen 3.500 euro. Deze kosten zijn exclusief certificeringskosten.

Hoe kunt zich aanmelden?
Heeft u een project dat u tegen een internationale duurzaamheidsmaatlat wilt leggen? Meld uw project dan nu aan bij projectmanager Jeroen van Haasteren: J.v.Haasteren@dgbc.nl

Gerelateerd

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over